15 Σεπτεμβρίου, 2015

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ

 

Το πρώτο σχόλιο τους για το ντιμπέιτ Τσίπρα-Μεϊμαράκη έκαναν στην εκπομπή του Star, «στον ενικό»  οι Θεοδωράκης, Κουτσούμπας, Λαφαζάνης, Καμμένος και Γεννηματά.

Ας δούμε με την σειρά που εμφανίστηκαν αναλυτικά τι είπαν:

Θεοδωράκης:Ήταν η μονομαχία του πολιτικού τίποτα

«Ήταν η μονομαχία του πολιτικού τίποτα». Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης,  για το ντιμπέιτ Τσίπρα – Μεϊμαράκη.«Δεν κατάλαβα πότε και σε ποιο σημείο, είπε κάποιος μία συγκεκριμένη πρόταση», είπε με νόημα και πρόσθεσε: «Υπήρξε αρκετή μαγκιά και επιθετικότητα σε ανούσια κατά την άποψή μου θέματα και υπήρξε η αποθέωση του Γιάνη Βαρουφάκη. 

Δηλαδή αυτό που έχει πει ο Γιάνης: η δημιουργική ασάφεια, νομίζω ότι ήταν ο πιλότος για τις τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα και του κ. Μεϊμαράκη».Στο ερώτημα αν θεωρεί ότι βγήκε κάποιοιος κερδισμένος από την χθεσινή τηλεμαχία, ο κ.Θεοδωράκης δήλωσε «δεν έχω τη γνώμη ότι κάποιος από τους δύο κέρδισε στα σημεία, έτσι που να πει κάποιος ότι θα ψηφίσω ή θα αλλάξω κόμμα, επειδή είδα αυτή την τηλεμαχία.  Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έχασαν», κατηγορώντας τους, ότι δεν ξεκαθάρισαν με ποιους θα κυβερνήσουν στις 21 Σεπτεμβρίου.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, τάχθηκε υπέρ μιας πολιτικής συμφωνίας με μικρούς δίκαιους συμβιβασμούς, ώστε τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα να συμφωνήσουν στα μεγάλα ζητήματα και στην συνέχεια να σχηματιστεί κυβέρνηση.«Εμείς εξίσου δύσκολα θα συνεργαζόμασταν και με ΣΥΡΙΖΑ και με ΝΔ» τόνισε, στην συνέχεια υποστήριξε ότι θα πρέπει να πάψουν να μας κυβερνούν κομματικοί υπάλληλοι, καλώντας τους Έλληνες να «ψαλιδίσουν» τα ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων.

Κουτσούμπας: Ήταν ξινισμένη σούπα. «Το πλαίσιο της συζήτησης αναμφίβολα αυτή τη φορά ήταν καλύτερο απ’ ότι ήταν το προηγούμενο, ωστόσο δεν αξιοποιήθηκε από τους κκ Τσίπρα και Μεϊμαράκη». Αυτό δήλωσε στην ίδια εκπομπή του Star, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχετικά με το ντιμπέιτ. 

«Μνημόνιο και ξερό ψωμί είναι, νέα μέτρα που θα παρθούν στα πλαίσια του κοινού ευρωπαϊκού σπιτιού, του ίδιου δρόμου ανάπτυξης που γνωρίσαμε μέχρι τώρα και μια κοντρίτσα μικρή για το ποιος θα τα καταφέρει καλύτερα, ποιος θα μπορέσει καλύτερα να προχωρήσει αυτή την κατάσταση, να διαπραγματευτεί, στα πλαίσια όμως τα ασφυκτικά αυτού του βάρβαρου μνημονίου και των αντιλαϊκών νόμων, των προαπαιτούμενων και των άλλων, που έρχονται στο επόμενο χρονικό διάστημα» πρόσθεσε γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «δημιουργική ασάφεια» από την πλευρά των δυο αρχηγών στην ερώτηση για τα ισοδύναμα μέτρα, ενώ σχολιάζοντας τις απαντήσεις τους στο θέμα της διαπλοκής δήλωσε: «Εκεί είναι που θύμιζε ξινισμένη σούπα». Ο ίδιος εκτίμησε ότι είναι δύσκολο να υπάρξει μεγάλη πόλωση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, γιατί πλέον όπως είπε ο κόσμος έχει πείρα, και έχει γνωρίσει και τις κυβερνήσεις συνεργασίας. Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα εκτίμησε ότι θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Λαφαζάνης: Είδα δυο διεκδικητές πρωθυπουργούς ενός προτεκτοράτου.«Μια συζήτηση έγινε. Ασφαλώς ήταν αρκετά καλύτερο από το προηγούμενο ντιμπέιτ, των 7 αρχηγών πολιτικών κομμάτων. 

Νομίζω ότι το προηγούμενο ντιμπέιτ δεν στήθηκε καθόλου καλά. Είχαμε διαφωνήσει εμείς και εγώ προσωπικά», σχολίασε ο κ.Λαφαζάνης για την χθεσινοβραδινή τηλεμαχία. «Δυστυχώς το θέαμα, που είδαμε δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικό. Από την συζήτηση απουσίαζαν τα μεγάλα προβλήματα του λαού», τόνισε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, υπογραμμίζοντας ότι δεν ακούστηκανι προτάσεις.

«Είδα δυο διεκδικητές πρωθυπουργούς ενός προτεκτοράτου, οι οποίοι δεν έχουν πολιτική διαφορά, δεν έχουν πολιτική ουσία οι διαφορές τους και προσπάθησαν να τις εντοπίσουν στο φυσικό ύψος», συνέχισε ο κ.Λαφαζάνης. 

O κ.Λαφαζάνης τους κατηγόρησε ότι έχουν το ίδιο πρόγραμμα που αυτό δεν είναι άλλο από το τρίτο μνημόνιο, τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι «όσο έχουμε μνημόνια, θα έχουμε και τροικανή χούντα και όχι δημοκρατία». 

 «Είδα μια πρόβα συγκυβέρνησης σήμερα» συνέχισε, εκτιμώντας με βεβαιότητα ότι στις 21 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί με τη ΝΔ.Παράλληλα εξέφρασε το παράπονο του για την επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στην Λαϊκή Ενότητα, ενώ οι ίδιοι ήταν απόντες (σσ της λαϊκής ενότητας). «Δεν διασπάσαμε εμείς τον ΣΥΡΙΖΑ» επανάλαβε.

Καμμένος: Ο Τσίπρας κέρδισε το παιχνίδι. «Χαίρομαι που έγινε μία πολύ πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση, σε αντίθεση με το προηγούμενο ντιμπέιτ» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. «Η δήλωση του Μεϊμαράκη και ο πανικός που έδειξε φεύγοντας, θέτοντας το θέμα του ύψους και του σκηνοθέτη, δείχνει ποιος είναι ο νικητής. Ο κ.Τσίπρας κέρδισε το παιχνίδι αυτό», τόνισε ο κ.Καμμένος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό φάνηκε και από τα social media. 

«Όταν ειπώθηκε το όνομα “Παπασταύρου” από τον Αλέξη Τσίπρα, από εκεί και πέρα ο κ. Μεϊμαράκης άρχισε να κάνει μία επίθεση, να μιλάει με τον τρόπο που, δυστυχώς, εγώ δεν τον είχα συνηθίσει τόσα χρόνια να μιλάει, με μία προσπάθεια απαξίωσης του συνομιλητή του» σημείωσε ο κ.Καμμένος, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ, ότι δεν έχει αλλάξει το κόμμα του. 

«Βλέπω τον κ.Μεϊμαράκη, ο οποίος δυστυχώς ακολουθεί τη συνταγή Σαμαρά, να υπερασπίζεται το ΠΑΣΟΚ, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Βενιζέλο, κάτι το οποίο θεωρώ, ότι τουλάχιστον τους...Νεοδημοκράτες της Καραμανλικής εποχής, τους κάνει να σηκώνονται από την καρέκλα», είπε με νόημα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, λέγοντας πως ήταν «άστοχο» ο πρόεδρος της ΝΔ να υπερασπιστεί τον επικεφαλής του ΕΛΚ κ.Μ.Βέμπερ, ο οποίος επιτέθηκε στην Ελλάδα. 

«Εγώ με τους Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη, Παπασταύρου, Μαντούβαλο και Μαρκογιαννάκη δεν μπορώ να συνυπάρξω» πρόσθεσε ο κ.Καμμένος, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μια κυβέρνηση μακριά από την διαφθορά.Παράλληλα αποκάλυψε ότι το νέο σποτ των ΑΝΕΛ δεν θα είναι με πρωταγωνιστή τον μικρό Αλέξη!

Γεννηματά: Πολιτισμένος, αλλά όχι ουσιαστικός διάλογος.«Ήταν ένας πολιτισμένος διάλογος, αλλά όχι ουσιαστικός», σχολίασε για το ντιμπέιτ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά «στον ενικό». «Δεν υπάρχει νικητής», τόνισε η κα Γεννηματά και πρόσθεσε: «Δεν είναι χαμένα τα μικρότερα κόμματα από αυτή τη συζήτηση. Θεωρώ ότι είμαστε χαμένοι όλοι, επιστρέφοντας στη λογική των μονομάχων. Μας πάει πάρα πολύ πίσω».

«Δεν είμαστε σε μία ρωμαϊκή αρένα να περιμένουμε να επευφημήσουμε τον νικητή. Θέλουμε λύσεις, όλα έμειναν φλου», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι οι κκ Τσίπρας και Μεϊμαράκης δεν δεσμεύτηκαν ότι θα υπάρξει κυβέρνηση την επόμενη μέρα.«Έκαναν κόπο να μας πείσουν σε τι διαφέρουν» είπε στην συνέχεια με νόημα, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει αυτοδυναμία.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΧΑ δεν θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση, δηλώνοντας την αποφασιστικότητα του κόμματος της, να «μην τους αφήσουμε να δραπετεύσουν, να αναλάβουν το μερίδιο του βάρους που τους αναλογεί».«Δεν χρειαζόμαστε ηγεμόνα» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να αλλάξουν κάποιοι σκληροί όροι του τρίτου μνημονίου και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, η εξειδίκευση της συμφωνίας και η ρύθμιση του χρέους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: