02 Σεπτεμβρίου, 2015

ΡΩΣΙΑ - ΚΙΝΑ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΗΠΑ

 

Νέα στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας - Κίνας φαίνεται να έρχεται στο προσκήνιο, καθώς σύμφωνα με σχέδιο των γενικών επιτελείων των δύο χωρών εκατοντάδες σμήνη UCAV  θα γεμίσουν τους παγκόσμιους ορίζοντες, με μοναδικό σκοπό τον εκμηδενισμό της αμερικανικής τεχνολογίας stealth.

 Πιο αναλυτικά οι δύο χώρες έχουν προβεί στην ανάπτυξη και παραγωγή δυο μοντέλων μη επανδρωμένων σκαφών (UCAV), τα οποία έχουν κατασκευαστεί ως ένα αντι-όπλο εναντίων των αμερικανικών αεροσκαφών stealth τύπου F-35, το  F-22 και το Β-2. Το κινεζικό UCAV είναι ήδη έτοιμο και φέρει την κωδική ονομασία «Goodness Eagle». Το «Goodness Eagle» θα είναι σε θέση να εντοπίσει και να αναχαιτίσει εχθρικά αεροσκάφη stealth από βάσεις της  ηπειρωτικής Κίνας. 

Από τη πλευρά του Κρεμλίνου ο πρώτος Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της αμυντικής βιομηχανίας, Βλαντιμίρ Mikheyev, ανακοίνωσε πως και Ρωσία αναπτύσσει τα δικά της UCAV στις προδιαγραφές του «Goodness Eagle», τα οποία θα διαθέτουν  ραντάρ χαμηλής συχνότητας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα εντοπισμού αεροσκαφών stealth όπως τα F-35, F-22 και  Β-2.  

Το ουσιαστικό πλεονέκτημα που θα διαθέτουν αυτά τα αεροχήματα, δεν πρόκειται να είναι η δυνατότητα εντοπισμού των εχθρικών σκαφών, αλλά ο μη εντοπισμός τους από τα εχθρικά αεροσκάφη. 

Συγκεκριμένα σε συνεργασία με την από την United Aircraft Corporation (UAC), κατασκευάστρια των Sukhoi, τα νέα UCAV θα είναι εξοπλισμένα με σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου το οποίο θα δημιουργεί πέριξ αυτού μία προστατευτική ηλεκτρομαγνητική σφαίρα η οποία θα το αποκρύβει πλήρως από τα εχθρικά ραντάρ και τους αισθητήρες εντοπισμού των αεροσκαφών και των πυραύλων.

Ο συνδυασμός των δυο αυτών τεχνολογιών πρόκειται να αποτελέσει ένα τρομερά επικίνδυνο συνδυασμό, καθώς θα δημιουργήσει μαχητικά σκάφη τα οποία θα μπορούν να εντοπίζουν και να καταστρέφουν τα εχθρικά stealth, σαν να μην ήταν ποτέ εκεί.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: