20 Σεπτεμβρίου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Ακριβή υπόθεση καθίσταται για χιλιάδες πολίτες η άσκηση του εκλογικού δικαιώματός τους, καθώς όσοι χρησιμοποιούν τους αυτοκινητόδρομους για να μεταβούν στο εκλογικό τους τμήμα, καταβάλλουν κανονικά το αντίτιμο των τσουχτερών - στις περισσότερες περιπτώσεις -  διοδίων.

Ένταση επικράτησε στο εκλογικό τμήμα της Στυλίδας, όπου πήγε να ψηφίσει ο δήμαρχος και πρόεδρος του κόμματος «Τελεία» Απόστολος Γκλέτσος. Η παρεξήγηση ξεκίνησε από έντονο διάλογο που είχε ο κ. Γκλέτσος με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στο εκλογικό κέντρο.

Οι Έλληνες έμαθαν τώρα την αλήθεια, η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και ασφάλεια. Ξέρουμε τι ψηφίζουμε», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από την Πύλο, όπου μετέβη για να ψηφίσει. Χωρίς να κάνει δηλώσεις ψήφισε στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Καραμανλής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Κυριακής επιχείρηση του Λιμενικού και της Frontex για την ανεύρεση τουλάχιστον 26 αγνοούμενων μεταναστών που φέρονται να βρέθηκαν στη θάλασσα, όταν ανετράπη το πλωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν. Οι Αρχές διέσωσαν ήδη 22 άτομα.

Πολιτικές και μη δηλώσεις από υπουργούς και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Κοινός τόπος για τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η συνεργασία και η δημιουργία σταθερού περιβάλλοντος.

Κόσμος:Τριήμερο εθνικό πένθος έχουν κηρύξει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του γιου του πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ. Ο 33χρονος σεΐχης Ρασίντ μπιν Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ πέθανε από ανακοπή καρδιάς. 

Η αστυνομία της Γερμανίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση σε χώρο που επρόκειτο να γίνει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο νοτιο-δυτικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Οι εκλογές στην Ελλάδα βρίσκονται στην κορυφή της διεθνούς ειδησεογραφίας, με τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης να αναφέρονται στην μικρή διαφορά που χωρίζει στις δημοσκοπήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία. 

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται, επίσης, στο γεγονός ότι αυτή είναι η πέμπτη εκλογική αναμέτρηση σε διάστημα έξι χρόνων και η τρίτη εντός του 2015. Πολλά διακεκριμένα στελέχη των βρετανών Εργατικών ετοιμάζονται να αψηφήσουν τον νέο ηγέτη του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν και να ψηφίσουν υπέρ της έναρξης επιδρομών της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος της Συρίας, σύμφωνα με τους Sunday Times.

Νεκρός έπεσε σε μάχη με δυνάμεις του καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ, στη Βορειοδυτική Συρία ένας από τους ηγέτες του Μετώπου αλ Νούσρα, του συριακού βραχίονα της αλ Κάιντα, και πρώην συνεργάτης του Οσάμα μπιν Λάντεν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Οικονομία:Η κυβέρνηση της Γαλλίας δεσμεύεται να συνεχίσει και να εντείνει τις μεταρρυθμιστικές της πολιτικές με στόχο να τονωθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, μετά τη γνωστοποίηση της υποβάθμισης από τον οίκο αξιολόγησης Moody's του κρατικού αξιόχρεου της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη το 2015 και το 2016, αλλά μετέβαλε επίσης προς τα πάνω και τους στόχους της για το έλλειμμα και το χρέος, επιλογή που μπορεί να φέρει τη Ρώμη σε σύγκρουση με την Κομισιόν. 

«Η Ιταλία βρίσκεται σε κίνηση ξανά», δήλωσε ο Ρέντσι. Πρόσθεσε δε ότι ενδέχεται να ζητήσει να αναθεωρηθεί ο στόχος για το έλλειμμα ακόμη περισσότερο προς τα πάνω το 2016, λόγω του κόστους που έχει για την Ιταλία η συνεχιζόμενη κρίση των προσφύγων.

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα, Σάββατο, σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, θύμα είναι ένας 35χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία.

Αθλητισμός: Την πρώτη νίκη της στο ιταλικό πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας πανηγύρισε στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής η Έμπολι, η οποία πέρασε νικηφόρα 2-1 από το «σπίτι» της Ουντινέζε. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην ήττα των γηπεδούχων έπαιξε η αποβολή του Παναγιώτη Κονέ με δεύτερη κίτρινη στο 72', με τους νικητές να εκμεταλλεύονται την αριθμητική υπεροχή τους και να πετυχαίνουν την απόλυτη ανατροπή.

Πιο δύσκολα από ό,τι θα περίμενε και ο πιο απαισιόδοξος οπαδός της, η Ρεάλ νίκησε τη Γρανάδα μέσα στη Μαδρίτη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Primera Division και μάλιστα με τους φιλοξενούμενους να έχουν δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία.

Το γκολ του Καρίμ Μπενζεμά στο 55’ έμελλε να διαμορφώσει το 1-0 της νίκης, όμως, για τη Γρανάδα είχε σκοράρει στο 20’ ο Σακσές, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε – κακώς - ως οφ σάιντ στον Ελ-Αραμπί. 

Για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική η Παρί Σεν Ζερμέν αναδείχθηκε ισόπαλη, με την πρωτοπόρο του γαλλικού πρωταθλήματος να... αφήνει αυτή τη φορά βαθμούς στην έδρα της Ρεμς. Μάλιστα, οι Παριζιάνοι κατάφεραν έξι λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου να ισοφαρίσουν με τον Καβάνι και να «αρπάξουν» έστω τον ένα βαθμό, ο οποίος τους κρατά στην κορυφή της κατάταξης.

Η Καέν «λυτρώθηκε» από τον Ντελόρ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και υπερασπίστηκε με 2-1 την έδρα της, απέναντι στην Μονπελιέ.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: