20 Σεπτεμβρίου, 2015

ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ!

 

Η κάλπη, έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης, είναι πάντα γκαστρωμένη. Δεν ξέρεις δηλαδή τι θα βγάλει στη γέννα, αγόρι ή κορίτσι. Και εν προκειμένω:Σύριζα ή Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, ό,τι και να βγάλει η κάλπη, έχουμε την αίσθηση, ότι στο τέλος νικήτρια θα είναι η οργή του λαού, όπως τότε με το δημοψήφισμα, και χαμένη η τηλεοπτική προπαγάνδα!

Μια προπαγάνδα η οποία θα σημειώσει ίσως την μεγαλύτερη ήττα που γνώρισε μέχρι σήμερα η τηλεοπτική ενημέρωση. Και όπως πιστεύουν πολλοί, αυτό θα το διαπιστώσουμε σήμερα το βράδυ, όπου όλοι θα τρίβουμε τα μάτια μας από την ανατροπή πολλών προγνωστικών αποτελεσμάτων και πολλών δημοσκοπικών ερευνών, εις πείσμα των μεγάλων συμφερόντων και των επιχειρηματικών σχεδίων των κάθε λογής χλιδάτων της Εκάλης (λέγε καλύτερα των «νταβατζήδων» της ενημέρωσης και ορισμένων άλλων κέτρων εξουσίας)!

 ►Όταν για παράδειγμα από το πρωί μέχρι το βράδυ προβάλλεις συγκεκριμένα πρόσωπα και αντί να ενημερώνεις τον κόσμο τού ασκείς τηλεοπτική βία με την «πλύση εγκεφάλου», που κάνεις, τότε εκ των πραγμάτων ο πολίτης θα αντιδράσει δυναμικά και μάλιστα αντιστρόφως ανάλογα με τις δικές σου προσδοκίες!

►Όταν για παράδειγμα είναι κατάφωρη και ολοφάνερη η προσπάθεια που καταβάλλει ένας τηλεοπτικός σταθμός, που αντί για παρουσιαστές έχει στη θέση τους καλοπληρωμένα φερέφωνα και «παπαγαλάκια» των αφεντικών του, μεταβάλλοντας την υψηλή ιδέα της δημοσιογραφίας σε… δειμοσιογραφία (από το όνομα του μυθικού Δείμου, ο οποίος ήταν η ενσάρκωση του τρόμου και της φρίκης!), τότε η ενημέρωση, που θέλεις να επιβάλεις, μεταλλάσσεται τουλάχιστον σε τρομοκρατία, κάτι που σημαίνει ότι, το λιγότερο, δεν θα έχει το επιθυμητό για τους καναλάρχες αποτέλεσμα!

►Όταν για παράδειγμα, προκειμένου να εξυπηρετήσεις τα άνομα και παράνομα επιχειρηματικά συμφέροντά σου, δεν διστάζεις να βγάλεις από τον πολιτικό βούρκο γραφικά πολιτικά πρόσωπα, τα οποία επί 25 ολόκληρα χρόνια εξύβριζαν χυδαία τους πολιτικούς για τις κλοπές στο Χρηματιστήριο του 1999. 

Τις υπεράκτιες Offshor εταιρίες που έχουν δημιουργήσει πολλοί φοροφυγάδες, τους φορολογικούς παραδείσους του Λουξεμβούργου και πολλών άλλων περιοχών του πλανήτη όπου διαφεύγουν οι καταθέσεις των παρανόμως δρώντων επιχειρηματιών, τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν αρπάξει διάφορα λαμόγια, τον παράνομο πλουτισμό πολλών πολιτικών προσώπων. 

Και τόσα άλλα και στη συνέχεια, επειδή τα βρίσκουν με το πολιτικό-οικονομικό σύστημα, αλλάζουν την πολιτική ρητορεία τους και το μόνο το οποίο προπαγανδίζουν είναι… το κόψιμο μισθών και συντάξεων, αυτό δεν λέγεται πολιτική ηθική, αλλά (για να δανειστούμε τα δικά τους λόγια) πολιτική αγυρτεία ή πολιτική αλητεία!

►Όταν για παράδειγμα τα «παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας» (ή της δειμοσιογραφίας) το μόνο το οποίο έχουν μάθει είναι να μεταφέρουν στους ανύποπτους και ανήμπορους να αντιδράσουν τηλεθεατές την «Φωνή του κυρίου τους» («His master's voice», όπως λέγαμε παλιότερα), αγνοώντας περιφρονητικά, πολλάκις δε και επιδεικτικά, την αλήθεια των γεγονότων, τότε δεν είχαμε δημοσιογραφία, αλλά τηλεοπτική δυσωδία και τηλεοπτικό φασισμό!

Βεβαίως, κι αυτό πρέπει να το επισημάνουμε, υπήρξαν και σωστοί και έντιμοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι είτε από των στηλών των εφημερίδων, είτε από τα μέσα του περιοδικού Τύπου, είτε μέσω των δεκάδων ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, λειτούργησαν με γνώμονα την συνείδησή τους. Αλλά, πώς να το κάνουμε; 

Οι εξαιρέσεις δεν αναιρούν την πραγματικότητα, που ζούμε και βιώνουμε ως τηλεθεατές με την αρνητική εικόνα που είδαμε προεκλογικά από τα περισσότερα κανάλια! Έφθασαν, λοιπόν, οι εκλογές!.. 

Αυτές οι εκλογές οι οποίες θα πρέπει να «μαυρίσουν» κυριολεκτικά όλους εκείνους τους άνομους και παράνομους κυρίους, που ήθελαν όχι να ενημερώσουν, αλλά να ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη, η οποία τούτη τη φορά δεν θα τους μουντζώσει, αλλά θα τους κάνει να τρίβουν τα μάτια τους από το αποτέλεσμα, που θα δουν!

Εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε!..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: