08 Σεπτεμβρίου, 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Την θέση ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση της οποίας προεδρεύει δεν έχει αρμοδιότητα αλλά ούτε και ετέθη ζήτημα σχετικά με τον τρόπο φορολόγησης της Εκκλησίας διατύπωσε η Πρωθυπουργός κυρία Βασιλική Θάνου,  κατά την υποδοχή της από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στο Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η συνάντηση της Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο ήταν προγραμματισμένη για σήμερα αρκετές ημέρες πριν προκειμένου, όπως είπε η κυρία Θάνου, να λάβει και τις ευλογίες της Εκκλησίας στο έργο της. 

Στο σημείο αυτό  η κυρία Πρωθυπουργός προέβη στη διευκρινιστική δήλωση για τη φορολογία ύστερα και από την αντίδραση της Εκκλησίας σε σχόλια του υπουργού Οικονομικών.

Μάλιστα ο Μακαριώτατος είπε προς την κυρία Πρωθυπουργό  ότι και ο ίδιος επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη. 

Ακολούθησε η κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο επίσημο γραφείο του Αρχιεπισκόπου όπου η Πρωθυπουργός κυρία Θάνου αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα με το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπη η Κυβέρνησή της. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: