23 Αυγούστου, 2015

Η ΚΑΛΠΗ ΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΡΑΓΕ;

 

Ο ΚΥΒΟΣ ερρίφθη!.. Κι όλοι πλέον ανέμεναν τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να πηγαίνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του, προκειμένου η Χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές μέσα στον Σεπτέμβρη (13 ή 20 του μηνός).

Είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον στα μεταπολιτευτικά χρόνια, που η Ελλάδα βιώνει ένα τέτοιο «προεκλογικό κλίμα», ιδιαίτερα μέσα στους κόλπους του Σύριζα όπου οι αιχμές της λεγόμενης«Αριστερής Πλατφόρμας» του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη εναντίον του κ. Αλέξη Τσίπρα, για το θέμα των επιλογών της κυβέρνησης στην υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, είναι πολύ αιχμηρές. Και το αντίθετο!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δηλώσεις του κ. Στάθη Λεουτσάκου, ο οποίος, απαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη, είπε:«Είναι κανείς να λυπάται όταν η κυρία Γεροβασίλη χρησιμοποιεί επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν Σαμαράς, Βενιζέλος και Γεωργιάδης κατά του Σύριζα», εξαπολύοντας νέα επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου που ουσιαστικά επισημοποίησε τη ρήξη με την Αριστερή Πλατφόρμα.

Ο κ Λεουτσάκος έκανε λόγο για «αλχημείες» στις αναφορές περί σύμπτωσης απόψεων Σόιμπλε-Αριστερής Πλατφόρμας.«Ο Σόιμπλε δεν έδωσε συγχαρητήρια στην Πλατφόρμα αλλά στην κυβέρνηση», απάντησε το στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας μιλώντας στο Σκάϊ.

Αλλά, ας μην κλείσουμε ακόμη αυτό το θέμα και ας μείνουμε για λίγο σ’ αυτές τις ενδοκομματικές διαφωνίες, που κάθε μέρα ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο στο κόκκινο. Σε ό,τι αφορά τη στάση της ομάδας του κ. Π. Λαφαζάνη σε περίπτωση που η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ο κ Λεουτσάκος είπε:«Δεν ψηφίσαμε και δεν θα ψηφίσουμε καμία μνημονιακή διαδικασία, δεν θα ψηφίσουμε εκποίηση του δημόσιου πλούτου». Για την προοπτική δε να μετασχηματιστεί η Πλατφόρμα σε κόμμα ο κ Λεουτσάκος είπε ότι το μόνο που δεν θα κάνουμε είναι να υποταχθούμε και να πάμε στο σπίτι μας. Θα είμαστε ενεργοί με το λαό.

 Το «όχι» χρειάζεται πολιτική έκφραση και θα είμαστε παρόντες, δεν θα αφήσουμε το «όχι» ορφανό».Οι εκατέρωθεν επιθέσεις, λοιπόν, μέσα στον Σύριζα δεν σταματούν εδώ!.. Η Αριστερή Πλατφόρμα με νέα δημοσίευμα στην ιστοσελίδα iskra.gr «πυροβολεί» τον κ. Αλέξη Τσίπρα και το Μέγαρο Μαξίμου, με «όπλο» μία δήλωση του κ. Σόιμπλε στην Deutsche Welle.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο αρθογράφος της ιστοσελίδας σημειώνει ότι «οι θετικές, σχεδόν ενθουσιώδεις αυτές τοποθετήσεις του Σόιμπλε απέναντι στην κυβέρνηση για την υιοθέτηση του τρίτου μνημονίου, καταρρίπτουν πλήρως τη σκόπιμη κυβερνητική κινδυνολογία, η οποία όλες τις προηγούμενες μέρες επιχειρούσε να εμφανίσει τον Β. Σόϊμπλε έτοιμο να υπονομεύσει στο Eurogroup τη συμφωνία για τρίτο μνημόνιο και περίπου σύμμαχο της «Αριστερής Πλατφόρμας» σε κοινή υπόγεια «συνομωσία» τους για ένα Grexit!»!

Μ’ αυτά το ολίγα, λοιπόν, καταλαβαίνουμε πλέον ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας και να θέλει δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο, από το να οδηγηθεί σε εκλογές, που δεν τις επιθυμεί κανένας Έλληνας, αλλά οι συνθήκες δείχνουν ότι δεν γίνεται διαφορετικά. Ήδη η Νέα Δημοκρατία κάνει τις προετοιμασίες της και τα δημοσιογραφικά επιτελεία συγκροτούν και πάλι τους μηχανισμούς τους για την κάλυψη του προεκλογικού αγώνα.

Τίθεται, όμως, ένα ερώτημα:«Τι θα βγάλει άραγε η κάλπη;» Πολύ φοβούμαστε ότι οι επερχόμενες εκλογές θα (ανα)δείξουν μια άλλη πολιτική πραγματικότητα. Ένα άλλο πολιτικό σκηνικό. Ενδεχομένως και συγχωνεύσεις κομμάτων για να γλιτώσουν την εκλογική τους συντριβή!..

Κι αυτό το σκηνικό έχει να κάνει με την αποψίλωση μεγάλων κομμάτων, όπως για παράδειγμα της Νέας Δημοκρατίας και του Ποταμιού, αλλά και την πλήρη αποδυνάμωση των μικρών κομμάτων, που θα δυσκολευτούν πάρα πολύ (για να μην πούμε ότι αυτό είναι αδύνατο) να μπουν στη νέα Βουλή, όπως για παράδειγμα το Πασόκ, το οποίο σβήνει οριστικά από τον πολιτικό χάρτη ή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ακολουθώντας κι αυτοί τον δρόμο της Δημοκρατικής Αριστεράς!..

Ταυτόχρονα θα εμφανιστούν στη Βουλή τα κόμματα - έκπληξη, όπως είναι αυτό του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, που ενδεχομένως να είναι και το τρίτο κόμμα της Αντιπολίτευσης, αλλά και τα πολιτικά κόμματα του κ. Βασίλη Λεβέντη, ίσως και του κ. Απόστολου Γκλέτσου, που έχουν μια τάση ανόδου των εκλογικών ποσοστών τους, αν κρίνουμε ασφαλώς από τις τάσεις που δείχνουν τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα!..
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: