28 Αυγούστου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος πρόκειται εντός της ημέρας να καλέσει στο γραφείο του τον Παύλο Χαϊκάλη, για να του ζητήσει να προσκομίσει εντός 24 ωρών όλα τα αποδεικτικά έγγραφα σχετικά με την υπόθεση της off shore εταιρίας, δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής επικοινωνίας του κόμματος Τέρενς Κουίκ το πρωί της Παρασκευής.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στις 6:15 το πρωί της Παρασκευής στη διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Βοιωτίας στο Χαλάνδρι. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το σπίτι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η αστυνομία δεν θεωρεί ωστόσο πιθανό να υπάρχει σύνδεση. Συνυπεύθυνους για τα μέτρα του τρίτου μνημονίου χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας και τα στελέχη της «Λαϊκής Ενότητας», λέγοντας πως «έβαλαν πλάτη σε αυτό που σήμερα δήθεν καταγγέλλουν». 

Ο γγ του ΚΚΕ αποκάλυψε επίσης το προεκλογικό σύνθημα του κόμματος για την εκλογική μάχη του Σεπτεμβρίου. «Μόνο μπροστά, η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω» είναι το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα, στην έναρξη του προεκλογικού αγώνα για τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μήνυμα συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της πρότασης διακυβέρνησης της ΝΔ.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης της υπηρεσιακής κυβέρνησης, που πρόκειται να έχει 22 υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς. Τα ονόματα ανακοινώνονται σε λίγη ώρα και στις 13:00 θα ακολουθήσει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κόσμος: Σε «πάνω από 70» ανεβάζει επισήμως η Βιέννη τον αριθμό των νεκρών προσφύγων που βρέθηκαν σε φορτηγό κοντά στην Ουγγαρία, ενώ φρικιαστικές λεπτομέρειες που βγαίνουν σιγά σιγά στο φως: Όλα δείχνουν πως οι πρόσφυγες ήταν νεκροί ήδη κατά την είσοδο του φορτηγού στην αυστριακή επικράτεια.

Σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό των διακινητών. Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ σε ολόκληρη την ΕΕ, με την αυστριακή υπουργό Εσωτερικών να ζητά να μπορούν οι υποψήφιοι για άσυλο να ταξιδεύουν ελεύθερα. Επτά Ουκρανοί στρατιώτες και μια άμαχη σκοτώθηκαν στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας από την Τετάρτη ως την Πέμπτη, σύμφωνα με το Κίεβο. Η ουκρανική κυβέρνηση ανέφερε επίσης πως ρωσικά μαχητικά πέταξαν κατά μήκος των συνόρων Ουκρανίας-Ρωσίας.

Ο ΟΑΣΕ προσπαθεί να διαμεσολαβήσει μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να συμφωνηθεί τήρηση της εκεχειρίας από την ερχόμενη εβδομάδα. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λιβύης και Σικελίας συνεχίζονται μετά τη βύθιση δύο σκαφών με μετανάστες στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, μεταφέροντας αρχικά περίπου 450 άτομα. Οι αναφορές από τη Λιβύη μιλούν ήδη για ανάσυρση 30 σορών και διάσωση 200 ατόμων. Παράλληλα, στο Παλέρμο έφτασαν οι 51 σοροί μεταναστών που είχαν πεθάνει από ασφυξία σε αμπάρι πλοίο κατά το τραγικό περιστατικό της Τετάρτης.

Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 70 ετών έχασε τη ζωή του από πανώλη στην Γιούτα των ΗΠΑ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ενώ οι αρχές έκαναν λόγο περί ασυνήθιστης αύξησης των κρουσμάτων της ασθένειας. Πρόκειται για τον τέταρτο θάνατο από την ασθένεια φέτος, μεταξύ συνολικά 11 κρουσμάτων. Ο εκκεντρικός μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, συνεχίζει να ανεβαίνει στις προτιμήσεις των πολιτών σε νέα δημοσκόπηση, ενώ η δημοτικότητα της Χίλαρι Κλίντον υποχωρεί.

Οικονομία: Επιβάρυνση 700 εκατ. ευρώ θα επιφέρει η αύξηση των εισφορών υγείας των συνταξιούχων η οποία είναι 6% από 4% στις κύριες συντάξεις και 6% από 0% στις επικουρικές συντάξεις. Με μεγάλη άνοδο έκλεισε σήμερα Παρασκευή το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο βασικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 3,03% (+561,88 μονάδες) για να επανέλθει πάνω από το όριο των 19.000 μονάδων και να διαμορφωθεί στις 19.136,32 μονάδες.

Την απευθείας προσφυγή στη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα της επιβολή ΦΠΑ 26% στους παρόχους υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαιδεύσεως εξετάζουν οι ενδιαφερόμενοι φορείς μετά από υποδείξεις αρμόδιων αξιωματούχων. Συγκεκριμένα, υποδείχθηκε στους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας να προσφύγουν για το μέτρο απευθείας στην Κομισιόν, καθώς ο τρόπος επιβολής του σχετικού φόρου στην Ελλάδα προσκρούει πολλαπλώς στην κοινοτική νομοθεσία.  

Αθλητισμός: Φανερά απογοητευμένος μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Καμπάλα, ο Γιάννης Αναστασίου έκανε λόγο για «αστεία γκολ», τα οποία και οδήγησαν στον αποκλεισμό των «πρασίνων» από την Ευρώπη. Το γήπεδο της Λεωφόρου… έβραζε από νωρίς, όταν η Καμπάλα βρέθηκε να προηγείται του Παναθηναϊκού και να σπρώχνει τους «πράσινους» στον αποκλεισμό. 

Στο 78’ η ισοφάριση έφερε ξανά την ελπίδα στους οπαδούς που άφησαν τη γκρίνια και έσπρωξαν την ομάδα προς τη νίκη, αλλά μάταια. Στο τέλος, ο κόσμος ξέσπασε και μάλιστα υπήρξε «ντου» από την κερκίδα στον αγωνιστικό χώρο με οπαδούς να χειροδικούν κατά των Σάντσεθ και Ζέκα! Ένταση υπήρξε και με τον Νάνο, ενώ αποδοκιμασίες έγιναν κατά του Γιάννη Αναστασίου, αλλά και του Γιάννη Αλαφούζου.

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Μπρόντμπι στην Δανία και σε συνδυασμό με το 5-0 του πρώτου αγώνα της Τούμπας προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League. Ο Δικέφαλος του Βορρά προηγήθηκε με τον Ρικάρντο Κόστα στο 21΄ ενώ για τους γηπεδούχους ισοφάρισε ο Ρασάνι (27΄).
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: