24 Αυγούστου, 2015

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Υποχωρεί η δημοτικότητα της Ολλανδικής κυβέρνησης και αφορμή για αυτό στάθηκε η υποστήριξη και ψήφιση του ελληνικού προγράμματος στο κοινοβούλιο της χώρας, αναφέρει το Reuters, και μάλιστα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην χώρα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση η κυβέρνηση των Φιλελευθέρων του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, θα αναζητήσει την στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για να μπορέσει να περάσει από την Γερουσία τον προϋπολογισμό του 2016, καθώς δεν διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία. Σε περίπτωση αποτυχίας, είναι πιθανών να έρθει το τέλος της κυβέρνησης, αν και ένας συμβιβασμός φαντάζει σχεδόν σίγουρος.

Σύμφωνα με τους δημοσκόπους, η αξιοπιστία του Rutte έχει πληγεί εξαιτίας της στάσης που κράτησε στο ζήτημα του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, καθώς "ομολόγησε" ότι θα καταπατήσει την υπόσχεση που είχε δώσει το 2012, ότι "δεν θα έδινε ούτε ένα επιπλέον σεντ" στην Ελλάδα.   

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της κοινής γνώμης, οι Φιλελεύθεροι έπεσαν στην τέταρτη θέση, πίσω από τον λαϊκιστή Geert Wilders και το Κόμμα Ελευθερίας, τους Σοσιαλιστές και τους Χριστιανοδημοκράτες, κόμματα που όλα είχαν σταθεί απέναντι σε ένα νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.






Δεν υπάρχουν σχόλια: