29 Αυγούστου, 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

 

Με τον Πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Τον Πρόεδρο της ΝΔ υποδέχθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Αρχιεπισκόπου, Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που επισκέπτεται τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας.

"Από την Εκκλησία ήθελα να ξεκινήσω Μακαριώτατε τη σειρά των επαφών και των επισκέψεων μου στην αρχή της προεκλογικής περιόδου που ξεκίνησε και επισήμως", είπε ο κ. Μεϊμαράκης. ''Εκκλησία και πολιτεία είναι ένα, συμπορεύονται στα κοινωνικά ζητήματα των ανθρώπων'', είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που έχει αναλάβει η Εκκλησία στην κρίση.

Στην κατ' ιδίαν συνάντηση του με τον κ. Μεϊμαράκη, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην τραγωδία που καθημερινά βιώνουν οι μετανάστες για να φτάσουν στην Ευρώπη και σ' αυτή την προσπάθεια εκατοντάδες παιδιά και νέοι χάνουν τη ζωή τους στη μεσόγειο. Πρέπει, είπε, οι ηγέτες της Ευρώπης να κάνουν οτι περνά από το χέρι τους να σταματήσει το κακό.

Για την κρίση υπογράμμισε οτι η Εκκλησία έκανε και κάνει το καθήκον της και θα συνεχίσει να βοηθά τον λαό που δοκιμάζεται σημειώνοντας πως εάν ο λαός διαπιστώσει πως οι πολιτικοί αγωνίζονται για μια θετική προοπτική για τη χώρα θα συνεχίσουν και οι ίδιοι τον αγώνα τους παρά τα όσα έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια. Τέλος να αναφερθεί ότι τον Πρόεδρο της ΝΔ συνόδευε ο Γραμματέας του κόμματος Α. Παπαμιμίκος.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: