21 Αυγούστου, 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Οι επόμενες εκλογές ήδη είναι προσδιορισμένες και το ζητούμενο τους θα είναι ποιό ποσοστό θα αποσπάσει η Αριστερή Πλατφόρμα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το ποσοστό θα έχει σημασία στον προσδιορισμό των συμμαχικών κυβερνήσεων, στον αστερισμό των οποίων μπαίνει η χώρα για τα επόμενα χρόνια.

Στις εκλογές το ζητούμενο θα είναι η τελική κατάταξη των κομμάτων. Η Νέα Δημοκρατία έχει κάθε συμφέρον να αποσπάσει η Αριστερή πλατφόρμα μεγάλο ποσοστό ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει δεύτερος και εκείνη πρώτη. Στην περίπτωση αυτή την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα την πάρει πρώτος ο κ. Μεϊμαράκης και ανάλογα θα κινηθεί.

Το ΠΑΣΟΚ της Φώφης τώρα βρίσκεται οριακά να μπει στη Βουλή και ο κ. Μεϊμαράκης έχει δεδομένο μόνο τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος θα μπει στη Βουλή. Αν τα ποσοστά των τριών δεν δίνουν άθροισμα 155 ψήφους τουλάχιστον τότε χρειάζεται η συμβολή της Πλατφόρμας, η οποία αποκλείεται σε αυτό το σχήμα και θα μένει ο κ. Τσίπρας.

Επομένως στις εκλογές οι κ.κ. Μεϊμαράκης και Τσίπρας χτυπούν την πρωτιά, η οποία θα προσδιορίσει κατά πάσα πιθανότητα τον πρωθυπουργό της επόμενης συμμαχικής κυβέρνησης. Εκτός και αν η διαφορά είναι τόσο μικρή, ώστε να χρειαστεί ειδικότερη συμφωνία.

Η Γερμανία ελπίζει ότι στις εκλογές θα κερδίσουν έδαφος Κόμματα ,επι των οποίων ασκεί μεγαλύτερη επιρροή, αλλά με δεδομένη την ευθεία ανάμειξη των ΗΠΑ, η επιρροή της Γερμανίας φθίνει σε όλα τα ελληνικά Κόμματα και στις επόμενες κυβερνήσεις συμμαχίας οι ΗΠΑ θα έχουν μεγαλύτερη επιρροή.

Ο βαθμός επιρροής έχει τη σημασία του διότι ανάλογα θα δοθούν τα ελληνικά φιλέτα στους ξένους επενδυτές, χωρίς πάντως να αμφισβητείται ότι τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ΗΠΑ, οι οποίες δεν εμπιστεύονται καθόλου τις καλές προθέσεις των Γερμανών στην Ευρώπη.

Η σημερινή αμερικανική θέση είναι ότι η γερμανική επιρροή πρέπει να μειωθεί διότι στοχεύει στην γερμανοποίηση της Ευρώπης και όχι στην ευρωπαϊκή ένωση ,όπως ως σήμερα την γνωρίζουμε.

Πρέπει να δει κανείς ξεχωριστά ορισμένους τομείς για να το αντιληφθεί. στην περιοχή της Μεσσηνίας και της Λακωνίας για παράδειγμα Γερμανοί συνταξιούχοι ξεσπιτώνουν Έλληνες αγοράζοντας σπίτια αντί πινακίου φακής για να περάσουν εκεί το υπόλοιπο της ζωής της, συρρικνώνοντας ανάλογα το ελληνικό στοιχείο.

Αυτή η στόχευση είναι ευρύτερη και μην υποτιμά κανείς το γεγονός ότι με τη σύνταξή τους περίπου 4 εκατομμύρια Γερμανοί μπορούν άνετα να αγοράσουν ισάριθμα ελληνικά σπίτια σε παραθαλάσσια μέρη και να ζουν ως μόνιμοι κάτοικοι «υμνώντας την πολιτική Μέρκελ-Σόϊμπλε»…

Πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο οι Γερμανοί με σύμφωνη γνώμη Αμερικανών και άλλων δυτικών είχαν επιτρέψει στους Γερμανούς (δυτικογερμανούς τότε…) να κλείσουν όλα τις ελληνικές βιομηχανίες «για να ενισχυθεί η δυτικογερμανική πλευρά και να διευκολυνθεί η κατάρρευση των ανατολικών».Όπερ και εγένετο.

Ζητούμενο για τους Έλληνες είναι αν θα δεχθούν να συρρικνωθούν ακόμα περισσότερο χάριν των Γερμανών(και άλλων) των οποίων οι πληθυσμοί αυξάνονται ενώ στην Ελλάδα μειώνονται και ενισχύονται οι μεταναστευτικοί…

Ο τρόπος επιβολής στην Ελλάδα είναι μέσω εξαγοράς πολιτικών μέσω επιρροής σε Κόμματα και μέσω εκβιασμών με σκάνδαλα ,στα οποία οι ξένοι οδηγούν αυτούς που στη συνέχεια θέλουν να εκβιάσουν.

Προσέξετε λοιπόν στις επικείμενες εκλογές σε ποιά από αυτά τα θέματα θα πάρουν θέση τα Κόμματα και τι θα πουν ή τι θα πράξουν σε σχέση με τα σκάνδαλα και τους φακέλους που είναι ήδη ανοιχτοί…
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: