28 Αυγούστου, 2015

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

 

Ποιος ξεχνά το 2009 την ανατροπή Καραμανλή εξαιτίας των απειλών που δεχόταν για τη ζωή του από ξένες μυστικές υπηρεσίες Ο Καραμανλής είχε φτάσει στο σημείο, μαζί με τον πρόεδρο Πούτιν, να υπογράψουν τη συμφωνία κατασκευής του αγωγού Μπουργάζ Αλεξανδρούπολης που θα άλλαζε τα γεωπολιτικά δεδομένα της περιοχής, γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στους Αμερικανούς...

Πριν λίγο καιρό είχαμε την συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν, κατά την οποία υπέγραψαν την συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, Turkish Stream. Ο αγωγός αυτός  ουσιαστικά θα μετέφερνε το ρωσικό φυσικό αέριο μέσω ανατολικής Θράκης στην Ελλάδα και από εκεί θα διακλαδώνονταν μέσω Σκοπίων, Σερβίας, Αυστρίας, στην κεντρική Ευρώπη και μέσω ελληνικής ηπείρου στην Ιταλία.

Η συμφωνία αυτή έφερε την οργή των ΗΠΑ αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έβλεπαν πάλι την Ελλάδα να μπλέκεται στα ενεργειακά τους σχέδια. Να σημειωθεί ότι ο αγωγός αυτός θα αναβαθμίζει την Ελλάδα με την αναζωογόνηση του δρόμου της Μέταξας, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ρωσική ειδησεογραφικής ιστοσελίδας, Russia insider. Προφανώς το μεγάλο μίσος και η επιιμονή σχετικά με τις διαπραγματεύσεις από μεριάς των Ευρωπαίων στον κ Τσίπρα, οφείλεται σε όλα τα παραπάνω. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: