13 Αυγούστου, 2015

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Επικριτικό όσον αφορά στο μνημόνιο κατανόησης που συμφωνήθηκε μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών εμφανίζεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, υποστηρίζοντας πως δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρη η κατεύθυνση των πολιτικών που προβλέπονται σε αυτό και χαρακτηρίζοντάς το ανεπαρκές.

Σε ένα δισέλιδο έγγραφο με τίτλο “προκαταρκτικός έλεγχος του μνημονίου κατανόησης”, το οποίο εστάλη σήμερα σε αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών περιγράφει, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα μεταρρυθμιστικά σχέδια για τη βιωσιμότητα του χρέους και τις αποκρατικοποιήσεις ως “μη συμμορφούμενα”.

Συνεχίζουν να υφίστανται πολλά ανοικτά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων του ρόλου που θα διαδραματίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, της βιωσιμότητας του χρέους και των σχεδίων για τις ιδιωτικοποιήσεις, υποστηρίζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild. “Ορισμένα πολύ σημαντικά μέτρα εξακολουθούν ακόμη να μην εφαρμόζονται και δεν συγκεκριμενοποιούνται”, αναφέρει η Bild στον ιστότοπό της, επικαλούμενη το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Πάντως, εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε πως το Βερολίνο δεν απορρίπτει το ελληνικό πακέτο, αλλά το υπουργείο εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη συμφωνία. "Διατυπώσαμε ερωτήματα. Αυτό είναι μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης, η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί", εξήγησε σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι τα ερωτήματα πρόκειται να τεθούν στο τραπέζι στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Παρασκευή.

Ο ίδιος εκπρόσωπος χαρακτήρισε "λανθασμένα" τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: