31 Αυγούστου, 2015

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ

 

Μετά τη δήλωση του Γιούνκερ, ότι δεν θέλει να ζει σε μία Ευρώπη που αδιαφορεί για τους μετανάστες, αντέδρασε στα λεγόμενα του προέδρου της Κομισιόν χαρακτηρίζοντάς τα μάλιστα ως "ντροπή". Μιλώντας στο "ARD", εξέφρασε την ανησυχία του για την τεράστια αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τη Γερμανία. «Είναι μεγάλη ντροπή» είπε με έμφαση ο Γκάμπριελ «η πλειονότητα των κρατών - μελών να λένε ότι αυτό δεν μας αφορά καθόλου».

«Η Ευρώπη, με έναν τρόπο, βρίσκεται σε λήθαργο, σε βαθύ ύπνο και σε ρυθμό διακοπών» τόνισε ο αντικαγκελάριος, για να συμπληρώσει: «Το άνοιγμα των συνόρων εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, γιατί θα δοθεί η εντύπωση πως μόνο η Σουηδία, η Αυστρία και η Γερμανία δέχονται μεγάλο αριθμό μεταναστών. Η αμφισβήτηση της συνθήκης Σένγκεν, όμως, θα θέσει και άλλες δραματικές συνέπειες για την Ευρώπη…».

«Από αυτήν την υπόθεση, τη διαχείριση του μεταναστευτικού, η Ευρώπη ή θα ξαναβρεί την ψυχή της ή θα την χάσει εντελώς...» εκτιμά ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Πάολο Γκεντιλόνι. Ο Γκεντιλόνι συμμερίζεται τον φόβο του Σίγκμαρ Γκάμπριελ: «Από τις ακτές της Σικελίας έως το νησί της Κω και από τα Σκόπια έως την Ουγγαρία και το Καλέ, οι εντάσεις αυξάνονται και είναι θέμα χρόνου να θέσουν υπό αμφισβήτηση τη συνθήκη Σένγκεν…»
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: