11 Ιουλίου, 2015

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ EUROGROUP

 

Η αντίστροφη μέτρηση για το πιο κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα έχει αρχίσει. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν στις Βρυξέλλες, όπου θα συνεδριάσουν στις 4 προκειμένου να αποφασίσουν αν θα δώσουν το «πράσινο φως» στην ελληνική πρόταση ώστε να Αθήνα και εταίροι να ξεκινήσουν και πάλι να διαπραγματεύονται και να αποτραπεί το «μαύρο» σενάριο του Grexit.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος προσήλθε χωρίς να κάνει καμία δήλωση στους δημοσιογράφους. Το ίδιο και ο Γάλλος όμόλογός του, Μισέλ Σαπέν αλλά και ο Ισπανός Ντέ Γκίντος. Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, αρκέστηκε στο να πει: «Ελπίζω ότι θα υπάρξει μεγάλη πρόοδος».

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε την ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση. Αναφερόμενος στην ελληνική πρόταση έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις που θα αποτελέσουν τη βάση για διαπραγματεύσεις, ενώ τόνισε ότι το κλειδί είναι η εφαρμογή τους.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: