05 Ιουλίου, 2015

ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ: «ΓΥΡΝΑΩ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ – ΓΙΑ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!»

 

Προφανώς και πρόκειται περί κάποιου διαταραγμένου ανθρώπου και μεμονωμένου περιστατικού. Σαφώς και δεν εκφράζει τον μισό ελληνικό λαό που τάσσεται υπέρ του ΟΧΙ. Αποτελεί όμως κραυγαλέα απόδειξη πώς το δημοψήφισμα έχει καταφέρει να διχάσει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, ενώ σε κάποιους ανισόρροπους ήδη έχει δημιουργήσει συνθήκες εμφυλίου πολέμου. Ο Ν.Α., όπως είναι τα αρχικά του ονόματός του, έγραψε στο προφίλ του στο Facebook:

«Επειδή η αυριανή (σημερινή) ψηφοφορία είναι πολύ κρίσιμη, προσπαθώ να ενημερώσω όλους τους γείτονες. Τους χτυπάω την πόρτα και τους ρωτάω τι θα ψηφίσουν αύριο (σήμερα). Οι περισσότεροι μου απαντούν. Κάποιοι όχι. Σ΄ αυτούς που μου λένε ότι θα ψηφίσουν όχι, δίνω συγχαρητήρια και τους προτρέπω να ενημερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους. 

Σ΄ αυτούς που μου λένε ότι θα ψηφίσουν ναι, είμαι πιο τυπικός. Τους λέω ότι διαφωνώ, αλλά σέβομαι απόλυτα την επιλογή τους. Όταν όμως κλείνει η πόρτα, σημειώνω κατευθείαν το όνομα που γράφει το κουδούνι. Διότι όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης, πολύ σύντομα δηλαδή, πρέπει να ξέρω ποιοι είναι επικίνδυνοι και θα πρέπει να εκτοπιστούν πρώτοι». 

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε σε ποιο κόμμα από αυτά που υποστηρίζουν το ΟΧΙ ανήκει ο εν λόγω ή απλά εάν είναι κάποιος εντελώς σαλταρισμένος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπως δηλώνει γυρίζει σε σπίτια, χτυπάει κουδούνια και σημειώνει ονόματα. Εάν αυτός ο τύπος αποφασίσει μόνος του, αύριο, μεθαύριο, ποιος ξέρει πότε, ότι τα κουδούνια που του είπαν ΝΑΙ είναι εχθροί και πρέπει να εξολοθρευτούν; Τότε τι θα γίνει;



Δεν υπάρχουν σχόλια: