28 Ιουλίου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Παρέμβαση της Δικαιοσύνης αναμένεται να εκδηλωθεί σήμερα για το σχέδιο μετάβασης στη δραχμή, το επονομαζόμενο Plan B που επεξεργαζόταν ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ομάδα οικονομολόγων υπό τον αμερικανό καθηγητή Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, σύμφωνα με το «Στίγμα» στα Νέα.

Ληστεία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πεύκη. Άγνωστος μπήκε στην Τράπεζα Πειραιώς που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ειρήνης 11 και ισχυριζόμενος ότι έχει χειροβομβίδα πάνω του, πήρε χρηματικό ποσό και τράπηκε σε φυγή. Στόχος αγνώστων έγινε και ΑΤΜ στην πλατεία Βικτωρίας. Οι άγνωστοι πέταξαν μολότοφ προκαλώντας υλικές ζημιές.
   
Για τις 8 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η επόμενη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η διαδικασία διεκόπη εκ νέου την Τρίτη, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του αναπληρωτή εισαγγελέα.
   
Σε τροχιά ρήξης έχει μπει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε χθες, Δευτέρα, τόσο από την ομιλία Τσίπρα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που εξήγγειλε συνέδριο όσο και από την ομιλία Λαφαζάνη, ο οποίος στην εκδήλωση του iskra έκανε επίδειξη δύναμης διεκδικώντας την «κληρονομιά» του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.
   
Λύση για να καλυφθούν τα περίπου 20.000 κενά στα σχολεία αναζητεί το υπουργείο Παιδείας, με τον αρμόδιο υπουργό Αριστείδη Μπαλτά να μην αποκλείει το ενδεχόμενο αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Ο κ. Μπαλτάς θα συναντηθεί σήμερα, Τρίτη, με τον υπουργό Οικονομίας Γ.Σταθάκη προκειμένου να συζητηθεί ο τρόπος, με τον οποίο θα μπορέσουν να βρεθούν πιστώσεις για επιπλέον 5.000-6.000 θέσεις.

Κόσμος:Επεισόδια μεταξύ εποίκων και ισραηλινών αστυνομικών ξέσπασαν το πρωί της Τρίτης στον εβραϊκό οικισμό Μπέιτ Ελ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όταν δυνάμεις της αστυνομίας έθεσαν υπό τον έλεγχό τους παράνομα σπίτια που αναμένεται να κατεδαφιστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.
   
Το διπλό μέτωπο που έχει ανοίξει με PKK και τζιχαντιστές φέρνει η Τουρκία στο ΝΑΤΟ που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, Τρίτη, σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων στις Βρυξέλλες. Απεσταλμένοι από τις 28 χώρες του ΝΑΤΟ θα καθίσουν στο τραπέζι, κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας, για να συζητήσουν την τουρκική εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και κατά των Κούρδων αυτονομιστών.
   
Την αναστολή, ελλείψει κονδυλίων, των προγραμμάτων αρωγής στον τομέα υγείας στο Ιράκ ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Το πάγωμα των προγραμμάτων πλήττει ένα εκατομμύριο ανθρώπους, ενώ μισό εκατομμύριο παιδιά δεν θα εμβολιαστούν, γεγονός που δημιουργεί φόβους για ξέσπασμα επιδημίας ιλαράς ή επανεμφάνιση της πολιομυελίτιδας.
   
Κατά του Grexit τάχθηκε ο πρόεδρος του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζέχοφερ, δηλώνοντας σε συνέντευξή του στη Die Welt ότι στηρίζει τις θέσεις της Άνγκελα Μέρκελ. Προειδοποίησε, όμως, ότι αν η Ελλάδα δεν δεχθεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, η αποχώρησή της από το ευρώ είναι ένας δρόμος που πρέπει να εξεταστεί.
  
 Ένα χρόνο μετά τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, γυναίκες που κατάφεραν να επιβιώσουν στέκονται μπροστά στον φακό και φωτογραφίζονται με στολές ηρώων. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο φωτογραφικό project του Ovidieu Tataru, αφιερωμένο σε εκείνες τις γυναίκες που συνέχισαν να ζουν κάνοντας μια ηρωική προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Οικονομία: Έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν τα αίτια της μεγάλης πτώσης του κινεζικού χρηματιστηρίου χθες Δευτέρα θα διεξάγουν οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε σήμερα Τρίτη το Reuters.
   
Η Ευρώπη που οραματίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κινδυνεύει με ανάφλεξη, εκτιμά ο αρθρογράφος του περιοδικού Spiegel Βόλφγκανγκ Μίνχαου, στο πρώτο από μια σειρά κειμένων στα οποία προσπαθεί να αναλύσει το μέλλον της ευρωζώνης.
   
Σημαντική ανάκαμψη της παραγωγής ελαιολάδου στο επίπεδο των 300.000 τόνων αναμένεται το 2015, έναντι μόλις 131.900 τόνων την περίοδο 2013-2014, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα μελέτης της Infobank Hellastat ΑΕ (IBHS) η οποία εξετάζει τον εγχώριο κλάδος της επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδου. Τα ελαιόδεντρα παρουσιάζουν εφέτος αυξημένη παραγωγικότητα μετά την περσινή πολύ χαμηλή επίδοση, ενώ θετικά επέδρασαν και οι κλιματολογικές συνθήκες.

Αθλητισμός: Έφτασε μετά τα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη ο 25χρονος επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι Γκάρι Ροντρίγκες που ήδη συναντήθηκε με τον Αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ Φρανκ Αρνεσεν για να συμφωνήσει στην μετακίνηση του και ένταξη του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
   
Ολοκληρώθηκε και τυπικά ο δανεισμός του Χόρχε Μπενίτες από τον Ολυμπιακό στην Κρουζ Αζούλ, καθώς ο Παραγουανός επιθετικός υπέγραψε το συμβόλαιό του με τον μεξικανικό σύλλογο. Όπως ήταν αναμενόμενο ΠΑΟΚ και Δημήτρης Πέλκας ανανέωσαν την συνεργασία τους ως το 2018.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την ανανέωση αυτή υπογράφοντας νέο συμβόλαιο συνεργασίας ως τις 30 Ιουνίου του 2018. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δικεφάλου, μάλιστα, φιλοξενείται και ένα μίνι βιογραφικό του 22χρονου ποδοσφαιριστή. Ρατς: «Θα είμαι από τους πιο ακριβοπληρωμένους στη δεύτερη ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: