06 Ιουλίου, 2015

ΟΙ ΗΠΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΡΑΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Ο διεθνής συνασπισμός ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος υπό την ηγεσία των ΗΠΑ βομβάρδισε το Σάββατο με δεκαέξι αεροπορικές επιδρομές τζιχαντιστές στην πόλη Ράκα, την πόλη που έχει ανακηρύξει πρωτεύουσά του το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

«Τα σημαντικά αεροπορικά πλήγματα απόψε διεξήχθησαν για να στερήσουν από το Ισλαμικό Κράτος τη δυνατότητα να μετακινεί στρατιωτικό υλικό σε όλη τη Συρία και προς την κατεύθυνση Ιράκ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του συνασπισμού, ο αντισυνταγματάρχης Τόμας Γκίλεραν.

Επρόκειτο για μια «από τις πιο σημαντικές εμπλοκές που έχουμε διεξαγάγει μέχρι σήμερα στη Συρία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, η οποία «μείωσε τη δυνατότητα του Ισλαμικού Κράτους να μετακινεί» υλικό και προσωπικό «από τη Ράκα» προς άλλες τοποθεσίες, συνέχισε.

Μαχητικά αεροσκάφη του συνασπισμού «ενεπλάκησαν επιτυχώς εναντίον πολυάριθμων στόχων» στη Ράκα, τη de facto πρωτεύουσα των τζιχαντιστών, καταστρέφοντας κτίρια που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος και οδικούς άξονες, πρόσθεσε ο ίδιος. Τα πλήγματα «συνέθλιψαν σε μεγάλο βαθμό την ελευθερία κίνησης των τρομοκρατών», εκτίμησε ο αντισυνταγματάρχης Γκίλεραν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: