21 Ιουλίου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Εκλογικές λίστες, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, έχει αρχίσει να φτιάχνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες είναι ορατό και η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος κρίνεται μη αναστρέψιμη. Ο Αλ.Τσίπρας αναμένει την ψηφοφορία της Τετάρτης για να επισημοποιήσει τη ρήξη προτού συγκαλέσει τα ανώτατα όργανα, ενώ αναμένει να δει και τις αντιδράσεις των βουλευτών που επέλεξαν το «παρών» και οι οποίοι ανήκουν πολιτικά στην ομάδα των «53».

Γρίφος για τον δικαστικό και νομικό κόσμο παραμένει ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, Τετάρτη, και φέρνει αλλαγές στο ακανθώδες θέμα των πλειστηριασμών, ενώ περιέχει διατάξεις που θα αποτελέσουν τον οδικό χάρτη για τις αστικές δίκες. Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε ισόγειο διαμέρισμα στο Παγκράτι, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, για να απεγκλωβιστεί μια ηλικιωμένη από τον τρίτο όροφο.
   
Ως τον μοναδικό σωτήρα της Ελλάδας περιγράφει τον Αλέξη Τσίπρα σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine. «Μόνο αυτός μπορεί ακόμη να σώσει την Ελλάδα» τιτλοφορείται το άρθρο που αναφέρεται στον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι «είναι το μοναδικό πολιτικό κεφάλαιο που εξακολουθεί να διαθέτει η χώρα». Την ανάγκη ενός νέου κυβερνητικού σχήματος με πρόσωπα ευρύτατης αποδοχής τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.

Υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να προχωρήσει σε άμεση ανασύνθεση της διαπραγματευτικής ομάδας. «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μεγάλη αποδοχή και πρέπει να αναζητήσει ευρύτερες συναινέσεις γιατί τα μέτρα αυτά είναι σκληρά» είπε.

Κόσμος:Ο 63χρονος κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κέισικ θα γίνει την Τρίτη ο 16ος πολιτικός που διεκδικεί το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2016. Άνθρωπος της αγοράς, δεν διστάζει να σταθεί απέναντι στο κόμμα του, όταν το ζήτημα είναι πρακτικό. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, η υιοθέτηση του ObamaCare.
   
Παράλογη χαρακτηρίζει το καθεστώς της Βορείου Κορέας οποιαδήποτε προσπάθεια σύγκρισης της συμφωνίας του Ιράν με τη διεθνή κοινότητα με το δικό της πυρηνικό πρόγραμμα, κλείνοντας με τον τρόπο αυτό οποιαδήποτε συζήτηση για ανάλογη διπλωματική πρωτοβουλία. 

Εν μέσω έντασης και ταραχών, όπως τουλάχιστον μεταδίδουν οι ξένοι ανταποκριτές, οι πολίτες στο Μπουρούντι προσέρχονται στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου της χώρας. Ο πρόεδρος Πιερ Νκουρουνζίζα - η πρόθεση του οποίου να διεκδικήσει τρίτη θητεία είχε πυροδοτήσει την ένταση των τελευταίων εβδομάδων - δύσκολα θα χάσει, παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα δεν προβλέπει τρίτη θητεία.
   
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι υποδέχτηκε σήμερα, Δευτέρα, τον ομόλογό του της Κούβας, τον Μπρούνο Ροντρίγκες, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Κουβανού υπουργού Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον από το 1958. Ο κουβανός ΥΠΕΞ ζήτησε την επιστροφή στην Κούβα της βάσης του Γκουαντάναμο, ενδεχόμενο που ο Κέρι απέκλεισε προς το παρόν.
   
Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση κατά διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την πολύνεκρη επίθεση στην πόλη Σουρούτς. Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση ενεπλάκησαν σε επεισόδια, αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Οικονομία: Εκτεταμένες μεταβολές επέρχονται στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα Τρίτη στη Βουλή και το οποίο τροποποιεί το Προεδρικό Διάταγμα 503/1985. Η πιο σημαντική προβλέπει πως ως τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό ακινήτου ορίζεται πλέον η εμπορική του αξία, όπως αυτή προσδιορίζεται κατά το χρόνο κατάσχεσης.

Μέχρι σήμερα η τιμή πρώτης προσφοράς προέκυπτε από τις αντικειμενικές τιμές. Εξήλθε του καθεστώτος «τεχνικής χρεοκοπίας» χθες η Ελλάδα, μετά την καταβολή των ληξιπρόθεσμων δόσεων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ την ίδια στιγμή εξήλθε και της υποτιμητικής κατάταξης με τα κράτη που δεν έχουν πληρώσει το ΔΝΤ, στην οποία περιλαμβάνονται χώρες όπως η Ζιμπάμπουε.
   
Τη βασική φιλοσοφία ότι τις ζημιές μιας τράπεζας δεν πρέπει να τις αναλαμβάνουν οι φορολογούμενοι πολίτες, υπηρετεί το σχέδιο νόμου για εξυγίανση των τραπεζών που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή και με το οποίο διασφαλίζονται πλήρως οι εγγυημένες καταθέσεις των πολιτών.

Το νομοσχέδιο αποσαφηνίζει το ποιοι πιστωτές «κουρεύονται» κατά τη διαδικασία εξυγίανσης, ενώ περιλαμβάνει και πρόβλεψη «μη κουρέματος» ακόμη και ανασφάλιστων καταθέσεων σε περίπτωση που κάτι τέτοιο θα προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση στην οικονομία της Ελλάδας ή της ΕΕ.

Αθλητισμός: Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη ήρθε η απάντηση του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να κατηγορούν τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ για... άλλοθι πριν καν μπει ο Αύγουστος, ενώ τον καλούν να ενισχύσει την ομάδα του.
   
Ατυχία για τον Παναγιώτη Ταχτσίδη, ο οποίος υπέστη μερική ρήξη έξω μηνίσκου στο δεξί γόνατο. Ο Έλληνας διεθνής μέσος της Τζένοα τραυματίστηκε την Κυριακή, στη διάρκεια της προπόνησης των «ροσομπλού» οι οποίοι προετοιμάζονται για τη νέα περίοδο στο Νόιστιφτ της Αυστρίας.
   
Ο Κόμπι Μπράιαντ είναι μεγάλος φαν του ποδοσφαίρου, έτσι δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην προπόνηση της Μπαρτσελόνα, η οποία βρίσκεται στο Λος Άντζελες και πραγματοποιεί την προετοιμασία της. Ο σούπερ σταρ των Λέικερς «χάρισε» στην πρωταθλήτρια Ευρώπης μια φανέλα των «λιμνανθρώπων», ενώ παρέλαβε μία της Μπαρτσελόνα με το όνομα του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λουίς Σουάρες είχε και μια άλλη συνάντηση και συγκεκριμένα με τον πρώην συμπαίκτη του στη Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, που αγωνίζεται πλέον στους Λος Άντζελες Γκάλαξι, με τον οποίο μάλιστα φωτογραφήθηκε.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: