29 Ιουλίου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Δίωρη συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 στο Κόκκινο» και στον διευθυντή του σταθμού Κώστα Αρβανίτη θα παραχωρήσει στις 12:00 ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για τις κινήσεις της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, στην διεθνή πολιτική σκηνή, αλλά και για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα στο φθινόπωρο ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία κοινή συνάντηση του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και των πρωθυπουργών Ελλάδος, Αλέξη Τσίπρα, και Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου. «Ανοησία» χαρακτήρισε σήμερα Τετάρτη το αποκαλούμενο «σχέδιο Βαρουφάκη» ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Οι σοροί δύο ανδρών βρέθηκαν στο διαμέρισμα, όπου ζούσαν, στην πόλη των Σερρών. Πρόκειται για 72χρονο συνταξιούχο φαρμακοποιό και τον 27χρονο γιο του. Τους δύο άνδρες εντόπισε η κόρη του φαρμακοποιού. Η υποτίμηση της δραχμής σε ενδεχόμενο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα μπορεί να φτάσει το 50%-60% ακόμη και 70% τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Ο οποίος ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια πιθανή επιστροφή στη δραχμή. «Δεν είναι τόσο απλά και χαρούμενα τα πράγματα» τόνισε και υπογράμμισε ότι «οι ζημίες με μια επιστροφή στη δραχμή θα είναι τέτοιες που δεν μπορούν να υπολογιστούν από πριν».

Κόσμος: Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός το πρωί της Τετάρτης μετά από νέα μαζική απόπειρα τουλάχιστον 1.500 μεταναστών να διασχίσουν τη νύχτα τη σήραγγα της Μάγχης κοντά στο Καλέ στη βόρεια Γαλλία για να αγγίξουν το βρετανικό όνειρο. Ο άνθρωπος που βρέθηκε νεκρός είναι ένας Σουδανός ηλικίας «μεταξύ 25-30 ετών» ο οποίος πιστεύεται ότι χτυπήθηκε από φορτηγό.

Από τις αρχές του καλοκαιριού εννέα μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να εισέλθουν στην σήραγγα. Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός το πρωί της Τετάρτης μετά από νέα μαζική απόπειρα τουλάχιστον 1.500 μεταναστών να διασχίσουν τη νύχτα τη σήραγγα της Μάγχης κοντά στο Καλέ στη βόρεια Γαλλία για να αγγίξουν το βρετανικό όνειρο.

Ο άνθρωπος που βρέθηκε νεκρός είναι ένας Σουδανός ηλικίας «μεταξύ 25-30 ετών» ο οποίος πιστεύεται ότι χτυπήθηκε από φορτηγό. Από τις αρχές του καλοκαιριού εννέα μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να εισέλθουν στην σήραγγα. Πρόσκληση στον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί να επισκεφθεί το Παρίσι τον Νοέμβριο απηύθυνε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, κίνηση που αναδεικνύει την εξομάλυνση των σχέσεων της Δύσης με την Τεχεράνη, λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Στο αστρονομικό, για τα δεδομένα της οικονομίας της ΠΓΔΜ, ποσό των 570 εκατ. ευρώ έχει ανέλθει το κόστος του πολύκροτου σχεδίου της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι για την ανάπλαση της πλατείας των Σκοπίων, γνωστό και ως σχέδιο «Σκόπια 2014», σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το δημοσιογραφικό ερευνητικό δίκτυο Balkan Investigative Reporting Network (BIRN).

Η νεοεκλεγείσα δήμαρχος της Μαδρίτης, που υποστηρίζεται από το κόμμα Podemos, ακύρωσε τις διαταγές έξωσης σε βάρος 70 οικογενειών που ζουν σε εργατικές κατοικίες και εξασφάλισε τη διαμονή άλλων 2.000 οικογενειών που είχε τεθεί σε κίνδυνο. Η Καρμένα έχει συναντηθεί με ανώτατα στελέχη των μεγαλύτερων τραπεζών της Ισπανίας για να συζητήσει το πρόβλημα των εξώσεων.

Οικονομία: Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2016 κινούνται οι τιμές του ισπανικού ελαιολάδου, λόγω της μείωσης της παραγωγής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Oil World η τιμή του έξτρα παρθένου ισπανικού ελαιολάδου αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά 5% στα 4.272 δολάρια ανά μετρικό τόνο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2006.

Η Chevron, η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι θα απολύσει 1.500 εργαζομένους, περίπου 2% του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού, καθώς περικόπτει δαπάνες για να αντισταθμίσει τη μείωση των τιμών του πετρελαίου.

Ικανοποιημένος με το κλίμα στο οποίο εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα εμφανίσθηκε σήμερα Τετάρτη ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Αθλητισμός: Ο Ζοζέ Μουρίνιο κατηγόρησε τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης Ράφα Μπενίτεθ πως "κατέστρεψε την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης", όταν ο Ισπανός τον αντικατέστησε στον πάγκο της Ιντερ το 2010. Ο Πορτογάλος αποφάσισε να μιλήσει, μετά την δηλώσεις που έκανε αστειευόμενη η σύζυγος του Μπενίτεθ, λέγοντας ότι ο άντρας της κλήθηκε "να ξεκαθαρίσει" ξανά "το χάος" που προκάλεσε ο Μουρίνιο, αυτή την φορά στη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Με νίκη συνέχισε τα φιλικά παιχνίδια της εν όψει της νέας σεζόν η Τσέλσι, καθώς επικράτησε σε φιλικό ματς προετοιμασίας στην Ουάσινγκτον της Μπαρτσελόνα με 4-2 στα πέναλτι, στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά, με την ονομασία «το κύπελλο των πρωταθλητών». 

Με δύο τέρματα του Τόμας Ντε Βιντσέντι ο ΑΠΟΕΛ έφυγε με νίκη 2-1 από τη Δανία επί της Μίντιλαντ στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League και βρίσκεται πλέον με το... 1,5 πόδι στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Οι Κύπριοι προηγήθηκαν με 2-0 με τα τέρματα του Αργεντινού στο 30' και στο 33', με τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 2-1 στο 88' με τον Πόουλσεν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: