10 Ιουλίου, 2015

ΟΛΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

 

Η έκθεση που απεστάλη στην Βουλή από την Τράπεζα της Ελλάδας και τον πρόεδρό της, Γιάννη Στουρνάρα περιείχε σημεία που φαίνονται να δικαιώνουν την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, Σαμαρά-Βενιζέλου και να χρεώνουν το βάρος της… αβεβαιότητας σε αυτήν των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 «Στα τέλη του 2014 υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι η ελληνική οικονομία, έχοντας υπερβεί την ύφεση, εισέρχεται σε φάση ανάπτυξης. Σήμερα οι προβλέψεις αυτές έχουν αναθεω­ρηθεί προς τα κάτω, καθώς τα πρόσφατα στοι­χεία για το ΑΕΠ δείχνουν σημαντική επιβρά­δυνση του ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης και συρ­ρίκνωση του ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση για δύο συνεχόμενα τρίμηνα.

Ενδεικτικό είναι ότι στην παρούσα φάση οι εκροές κατα­θέσεων (οι οποίες προσέγγισαν τα 30 δισεκ. ευρώ στο διάστημα Οκτωβρίου 2014 - Απριλίου 2015) αφορούν σε σημαντικό βαθμό αναλή­ψεις τραπεζογραμματίων από τραπεζικούς λογαριασμούς, τα οποία ακολούθως αποθησαυρίζονται, ενώ καταγράφεται και φυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό. Όπως αναλύεται στην παρούσα έκθεση, οι προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας παραμένουν ιδιαίτερα επισφαλείς.

Με δεδο­μένο ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντι­μετωπίζει σήμερα η ελληνική οικονομία οφεί­λονται στην αβεβαιότητα και την απώλεια εμπιστοσύνης, είναι βάσιμο να προβλεφθεί ότι, αν βελτιωθεί το κλίμα, η οικονομία μπορεί να επανέλθει σχετικά σύντομα σε ανοδική τροχιά.» γράφει χαρακτηριστικά στο εισαγωγικό της σημείωμα η έκθεση. Διαβάστε όλη την Έκθεση ΕΔΩ....
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: