08 Ιουνίου, 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΟΙΜΠΛΕ - ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο Βερολίνο. Η συνάντηση των δύο ανδρών ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σήμερα ενώ το απόγευμα, ο κ. Βαρουφάκης θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Hans Boeckler, σε εκδήλωση με θέμα «Το Μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κ. Βαρουφάκης, στις 13:00 ώρα Ελλάδος, θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία βουλευτών των Πρασίνων.

Στις 14:30 ώρα Ελλάδος με τον Γκρέγκορ Γκίζι και αντιπροσωπεία βουλευτών του κόμματος Die Linke και στις 17:00 ώρα Ελλάδος με αντιπροσωπεία βουλευτών του SPD.

Οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές μας κορυφώνονται και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην επικείμενη συνάντηση την Τετάρτη στις Βρυξέλλες μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, του Αλέξη Τσίπρα και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζάν Κλόντ Γιούνκερ την Κυριακή δήλωσε αγανακτισμένος με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για το γεγονός όπως είπε πως δεν έχει στείλει ακόμη στους θεσμούς την ανανεωμένη πρότασή της η Ελλάδα.

Η απάντηση από το Μαξίμου ήταν άμεση λέγοντας πως οι όποιες προτάσεις έχουν κατατεθεί και διαμήνυαν πως οι προτάσεις των θεσμών δεν γίνονται αποδεκτές ως έχουν.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται η ελληνική πλευρά να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές όσον αφορά στην πρότασή της χωρίς όμως να σημειώνονται σοβαρές αποκλίσεις από τις αρχικές θέσεις της κυβέρνησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: