22 Ιουνίου, 2015

ΠΡΩΗΝ ΣΚΛΑΒΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

 

Μια νεαρή Κούρδισσα που πιάστηκε αιχμάλωτη από το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2014 και κατάφερε να ελευθερωθεί, μίλησε για την εμπειρία της ως σκλάβα των τζιχαντιστών σε εκδήλωση στην Ολλανδία.

Η κοπέλα, η οποία επέλεξε να παραμείνει ανώνυμη, ήταν καλεσμένη κουρδικών κοινοτήτων στην Ολλανδία. Μίλησε για τα όσα έζησε μαζί με άλλες εκατοντάδες απελπισμένες γυναίκες και παιδιά των Γιαζίντι όταν πιάστηκαν αιχμάλωτοι από το Ισλαμικό Κράτος. Αποκάλυψε ότι έμεινε στα χέρια των τζιχαντιστών για 87 ημέρες. Είδε με τα μάτια της βιασμούς, βασανιστήρια και φόνους.

Η κοπέλα, που είναι μικρή σε ηλικία, λίγο μεγαλύτερη από την εφηβεία, δεν είπε τι έκαναν σε εκείνη οι τζιχαντιστές. Έκανε όμως έκκληση στους διεθνείς οργανισμούς να βοηθήσουν ώστε να βρεθούν πέντε μέλη της οικογένειάς της που αγνοούνται από τον Αύγουστο του 2014. Η ίδια μιλώντας στο κουρδικό BasNews είπε ότι επιθυμεί να γίνει η φωνή των εκατοντάδων Γιαζίντι που ακόμα κρατούνται σκλάβοι από το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη και σε άλλες περιοχές.

Είπε ακόμα ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει περισσότερα ώστε να απελευθερωθούν τα γυναικόπαιδα των Γιαζίντι, που υφίστανται βασανιστήρια και κακοποιήσεις από τους τζιχαντιστές. Το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στη γη των Γιαζίντι στο βόρειο Ιράκ τον Αύγουστο του 2014. Χιλιάδες Γιαζίντι πιάστηκαν όμηροι ή δολοφονήθηκαν από τους τζιχαντιστές. Δεκάδες χιλιάδες Γιαζίντι κατέφυγαν πρόσφυγες στα εδάφη του ιρακινού Κουρδιστάν.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: