14 Ιουνίου, 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ Η ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, ξεκίνησαν οι πρώτες επαφές της ελληνικής πλευράς με τους εξουσιοδοτημένους, από τον πρόεδρο της επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, εκπροσώπους της. Από ελληνικής πλευράς βρίσκεται ήδη στην έδρα της επιτροπής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές.
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, η συνάντηση αυτή αφορά μόνο διαδικαστικά θέματα.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι σε ότι αφορά τη συμμετοχή των εκπροσώπων της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, αυτή είναι συναρτημένη με την αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων που παρουσιάζονται στις Βρυξέλλες. Στις Βρυξέλλες βρίσκονται εκπρόσωποι του πρωθυπουργού (Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος) προκειμένου να παρουσιάσουν τις ελληνικές αντιπροτάσεις στους δανειστές.

Αν και η κυβέρνηση επιμένει ότι η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο τέλειωσε, η Κομισιόν επιμένει ότι οι προτάσεις πρέπει να περάσουν από τους θεσμούς. Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις σήμερα και στο Μέγαρο Μαξίμου με στόχο μια εκτίμηση της πολιτικής κατάστασης έως τώρα. Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα, Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Βαρουφάκης, οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, περπάτησαν στη Ηρώδου Αττικού και κατευθύνθηκαν στον Εθνικό Κήπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: