03 Μαΐου, 2015

OHE: ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑΜΙ ΩΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ

 

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε χαιρέτισε το διορισμό του Οζντίλ Ναμί στη θέση του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή για το Κυπριακό.

Ο κ. Έιντε έγραψε, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ότι καλωσορίζει τον κ. Ναμί και ότι προσβλέπει να εργαστεί μαζί του καθώς και με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη και τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων. Ο κ. Έιντε αναμένεται στην Κύπρο μεθαύριο για να συνεχίσει τις προετοιμασίες για επανέναρξη των συνομιλιών.

Εξάλλου ο Κύπριος κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε πως η επιλογή του κ. Nαμί ως διαπραγματευτή της Τουρκοκυπριακής πλευρά είναι μια επιλογή που αφορά αποκλειστικά τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί «και η επιλογή αυτή είναι σεβαστή».

«Εμείς» πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης «ευελπιστούμε ότι μέσα από ένα ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο και με την εμπλοκή της Τουρκίας, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση, θα δημιουργηθούν εκείνες οι προοπτικές που θα μας επιτρέψουν να αισιοδοξούμε προς την κατεύθυνση τερματισμού της κατοχής και επανένωσης της πατρίδας μας».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: