12 Μαΐου, 2015

DEADLINE ΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

Πρόοδος άνευ συμφωνίας εκτιμούν ότι έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και δανειστές οι ξένοι αναλυτές. Με πρωτοσέλιδα άρθρα τους, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στη διεξαγωγή της σημερινής συνεδρίασης της ευρωομάδας, τονίζοντας ότι την τρέχουσα εβδομάδα η Ελλάδα για ακόμη μία φορά δίνει μάχη για να προλάβει τις προθεσμίες, με τελικό στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας στη βάση των «κόκκινων γραμμών» που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Με πρωτοσέλιδα άρθρα τους, τα ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στη διεξαγωγή της σημερινής συνεδρίασης της ευρωομάδας, τονίζοντας ότι την τρέχουσα εβδομάδα η Ελλάδα για ακόμη μία φορά δίνει μάχη για να προλάβει τις προθεσμίες

«Ακόμη μία εβδομάδα με deadline ξεκινά για την Ελλάδα» τιτλοφορείται το σχετικό δημοσίευμα του οικονομικού πρακτορείου Bloomberg, το οποίο αναφέρεται στη δήλωση Σόιμπλε περί ανοικτού κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας, λίγο πριν από «ακόμη μία αντιπαράθεση με το όλο και περισσότερο ευερέθιστο καθοδηγούμενο από τη Γερμανία μπλοκ των δανειστών».

Σύμφωνα με το Bloomberg, «αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι, τουλάχιστον, μια συμβολική επίδειξη της προόδου που έχει σημειωθεί, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, έτσι ώστε να πείσει την ΕΚΤ να διατηρήσει τον ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, στους σημερινούς ρυθμούς. » Το επόμενο εμπόδιο θα έρθει μία ημέρα μετά, όταν θα κληθεί να πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ, ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, στο σημερινό Eurogroup ο Aλέξης Τσίπρας επιθυμεί να δει αυτό το δείγμα προόδου, επιθυμία την οποία επανέλαβε χθες στους υπουργούς του, κατά τη διάρκεια μαραθώνιας σύσκεψης.  Το Reuters αναφέρεται επίσης στο ελληνικό ζήτημα, τονίζοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, την ώρα που είναι αντιμέτωπη με τις υποχρεώσεις της και συγκεκριμένα με την αποπληρωμή 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το BBC, στο σημερινό Eurogroup δεν πρόκειται να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο αναλυτές εκτιμούν πως «έχουμε και τον Ιούνιο για να φθάσουμε σε συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: