12 Μαΐου, 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΙΚΟΛΑΟ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΩ

 

Με αφορμή τις έωλες δηλώσεις του Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη σχετικά για το Ιερό Λείψανο της Αγίας και Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας καθώς και για τις περίεργες για το Λειτούργημά τους σκέψεις που  κάνουν οι Ιατροί Δημήτρης Βαρνάβας και Ματίνα Παγώνη σχετικά με την μεταφορά που  θά πραγματοποιηθεί κατ’ εξαίρεσιν, συμβολικά όπως είπε ο Μακαριώτατος του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο "Αγιος Σάββας", έχουμε να τους επισημάνουμε τα κάτωθι σχετικά για τα Ιερά Λείψανα των Αγίων.

Έχουμε Αγίους που απέθαναν όπως όλοι οι άνθρωποι, ενταφιάστηκαν, έπειτα από χρόνια άνοιξαν οι τάφοι και βρέθηκαν ολόσωμοι. Τους ενταφίασαν πάλι, έπειτα από χρόνια άνοιξαν τους τάφους, ολόσωμοι, άφθοροι! Ο πανδαμάτωρ χρόνος τους σεβάστηκε, δεν τους διέλυσε.

Λείψανα που έχουν εξεταστεί καί από την επιστήμη, από τους ιατρούς και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε ταρίχευσις ή κάτι επιστημονικό που θα τα συντηρούσε ακέραια. Ένα παράδειγμα, γνωστότατο, το λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα. 1600 και πλέον χρόνια,  είναι ακέραιο μέχρι και σήμερα το Ιερό Λείψανο. 

Όταν  όμως μιλούμε σε ορθολογιστές, σε αιρετικούς, σε απίστους, σε αθέους, σαν τον Νικόλαο Φίλη και τους συν αυτώ τί λένε; Υβρίζουν! Αμφισβητούν,  τα Ιερά Λείψανα που δεν είναι μόνο ακέραια αλλά και ευωδιάζουν και κάνουν θαύματα! Τα υβρίζουν και λένε «Μούμιες». Είναι αυτό ή δεν είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος;

Και τα σώματα που διαλύονται παρουσιάζουν θαυμαστά σημεία, τα σώματα των Αγίων των Μαρτύρων, τα οστά, τα κόκκαλα, ευωδιάζουν. Άρα αυτό είναι μεγάλο θαύμα. Ο ένας πιστός προσκυνώντας τα πνίγεται στην ευωδία, ο άλλος δεν αισθάνεται τίποτα. Στον έναν ευωδιάζει τώρα, στον άλλον κατόπιν. Στον άλλον από κοντά, στον άλλον και εξ΄ αποστάσεως. Και από χιλιόμετρα μακρυά!

Θυμίζουμε την θαυματουργική ευωδία Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου: Είπε κάποιος σε κάποιον χλιαρό την πίστη Χριστιανό.

–Σήμερα, «είναι εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Ανακομιδή των λειψάνων του. 

Παραδέχεστε αγίους;».

-Λέει «Όσους, αναφέρει η Αγία Γραφή».

–«Μετά» του λέει «δεν υπάρχουν άγιοι;».

-«Υπάρχουν» λέει «αλλά δεν ξέρουμε ποιοί είναι».

–«Ο Ιωάννης» λέει: «φανερά εστί τα τέκνα του Θεού και τα τέκνα του διαβόλου. Φαίνονται λέει «ποιοί είναι άνθρωποι του Θεού και ποιοί είναι διαβολάνθρωποι» του λέει. «Για τον Ιερό Χρυσόστομο» λέει «που αξιώθηκε στο Άγιο Όρος να προσκυνήσει το  λείψανό του πνίγηκε στην ευωδία, τί έχεις να πεις;».

-«Δεν ξέρω. Δεν ξέρω».

Να ξεραθούν λένε στο χωριό μου!…,του απήντησε!!!

Καλόν είναι λοιπόν ο κ. Φίλης και οι συν αυτώ να διδαχθούν όπως τους προτρέπει μέσα από την Ανακοίνωσή του ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής κ. Χάρης Κονιδάρης  από τη στάση του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σέβεται απόλυτα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων.

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: