21 Μαΐου, 2015

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

Στη χθεσινή συνεδρίαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ενημέρωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός για την πορεία της διαπραγμάτευσης, εξελίχθηκε μια άγνωστη μέχρι στιγμής επίθεση.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες εκτός από τις συζητήσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων και για την πιθανότητα της συμφωνίας, ο πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις κινήσεις της. Η πρόεδρος της Βουλής βρέθηκε να απολογείται για όλα τα ζητήματα στα οποία πρωταγωνιστεί τον τελευταίο καιρό, αλλά κυρίως για την άρνησή της να δώσει τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής στη ΤτΕ, αλλά και για το γεγονός ότι η μητέρα της, Λίνα Αλεξίου, φέρεται να διεκδικεί τη θέση του προέδρου στο ΕΣΡ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός την κατηγόρησε ότι βάζει προσκόμματα στην προσπάθεια της κυβέρνησης, ενώ, η αντίδραση της κας Κωνσταντοπούλου ήταν έντονη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα στην χθεσινή συνεδρίαση φορτίστηκε τόσο επικίνδυνα που δεν ήταν λίγα τα στελέχη που παρακολουθούσαν αμήχανα τη σύγκρουση Τσίπρα-Κωνσταντοπούλου.

Δυσαρέσκεια και «βαρίδι». Σημειωτέον ότι από το Μαξίμου διαρρέεται δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο της Προέδρου της Βουλής τόσο για τις τελευταίες κινήσεις της, όσο και για το σημερινό επεισόδιο με αστυνομικό έξω από τη Βουλή. Μάλιστα, στους διαδρόμους του Μεγάρου φέρεται να έχει ακουστεί ακόμη και ο χαρακτηρισμός «βαρίδι» για την κα Κωνσταντοπούλου.

Για την ΕΡΤ το επόμενο «ματς».Ο επόμενος γύρος αντιπαράθεσης φαίνεται πως θα ξεκινήσει σήμερα όταν και θα περάσουν από... ακρόαση στη Βουλή οι διορισμοί Τσακνή και Ταγματάρχη στην ΕΡΤ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πρόεδρος της Βουλής δεν είδε με καλό μάτι ούτε αυτή την κίνηση ενώ φέρεται να μην τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση προς το πρόσωπο του υποψήφιου Διευθύνοντα Συμβούλου του οργανισμού.

Μένει να διαφανεί η στάση την οποία θα κρατήσει. Αν θα χαμηλώσει τους τόνους ή αν θα δημιουργήσει ένα ακόμη μέτωπο αντιπαράθεσης εντός ΣΥΡΙΖΑ και εντός κυβέρνησης.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: