03 Μαΐου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Επίθεση από τρεις αγνώστους δέχτηκε το πρωί της Κυριακής αστυνομικός της Τροχαίας, που συμμετείχε στα μέτρα για τον ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου. Οι άγνωστοι έριξαν γροθιά στον αστυνομικό και απέσπασαν το υπηρεσιακό του πηλήκιο, καθώς και τον ασύρματο. Δεκατέσσερις προσαγωγές.  

Προειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο ατυχήματος απευθύνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν δεν υποχωρήσουν οι Ευρωπαίοι, σε 15 ημέρες θα έχουμε πιστωτικό γεγονός» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός. «Αν οδηγηθούμε σε αδιέξοδο, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. 

«Η Κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο για να αλλάξει θετικά την κοινωνία. Αν αυτό δεν μπορούμε να το πετύχουμε, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη.  Μπορούμε, όμως, να πετύχουμε και θα πετύχουμε», τονίζει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

Σταδιακές διακοπές κυκλοφορίας των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ποδηλάτων, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας, από 08.00-12.30, λόγω διεξαγωγής του ημιμαραθώνιου αγώνα δρόμου «Athens Half Marathon». Είναι η πρώτη φορά που με τόσο επίσημο τρόπο ανοίγει το ζήτημα των γερμανικών οφειλών από γερμανικής πλευράς, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την υποστήριξη από την πλευρά του προέδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ στα αιτήματα της Ελλάδος για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων. 

Κόσμος: O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ εξέφρασαν τη χαρά τους για τη γέννηση της κόρης της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Ουίλιαμ στη Βρετανία Μάχη στήθος με στήθος θα δώσουν τα δύο μεγάλα κόμματα στην Βρετανία, σύμφωνα με τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε κυριακάτικες εκδόσεις εφημερίδων, αναδεικνύοντας τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου σε μια από τις πιο αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών. 

Ο ισχυρός σεισμός που συγκλόνισε το Νεπάλ στις 25 Απριλίου προκάλεσε τον θάνατο 7.000 και πλέον ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων. Η UNICEF απηύθυνε έκκληση να ληφθεί κάθε μέτρο για να αποτραπεί η εμφάνιση επιδημιών στο 1,7 εκατομμύριο των νέων που ζουν στις πλέον πληγείσες περιοχές. Σε «επίσημη πρώτη» εμφανίστηκε η νεογέννητη κόρη της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Ουίλιαμ ανάμεσα σε ζητωκραυγές και με τα φλας των φωτογράφων να αστράφτουν γύρω της.

Η Κέιτ έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο St. Mary's με προορισμό τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον. Ντυμένη με ένα κίτρινο φόρεμα, η Κέιτ χαμογελούσε και χαιρετούσε τα επευφημούντα πλήθη, ενώ κρατούσε το νεογέννητο παιδί της, το οποίο ήταν τυλιγμένο σε μία λευκή κουβέρτα. Οι πανευτυχείς γονείς δεν έκαναν καμία δήλωση. 

Ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των Γάλλων δεν θα επιθυμούσαν ο Φρανσουά Ολάντ να είναι εκ νέου υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2017, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών διακυβέρνησης της χώρας. Τα αρνητικά ποσοστά οφείλονται στους χειρισμούς του γάλλου προέδρου στους τομείς της οικονομίας και του κοινωνικού κράτους. 

Οικονομία: Επέκταση των συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της αγοράς καυσίμων, γενική απογραφή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγορά και των αποθηκευτικών μέσων που διαθέτουν, προσθήκη ιχνηθέτη στα καύσιμα που χρησιμοποιούνται ως «πρώτη ύλη» για λαθρεμπόριο, είναι ορισμένα από τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων, τα οποία θα περιληφθούν στο πολυνομοσχέδιο.

Την ανάγκη ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων μέσα από μια νέα συμφωνία με τους εταίρους που θα επιβεβαιώσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, υπογραμμίζουν στην Καθημερινή της Κυριακής οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που θα διαρκέσουν ώς το Σάββατο, 9 Μαΐου.

«Όχι» στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων λένε η ΕΣΕΕ και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) που προκήρυξε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις αρχές της οδού Ερμού στο Σύνταγμα στις 11:00 το πρωί. 

Αθλητισμός: Η φιέστα, που έχει διοργανώσει την Κυριακή η ΠΑΕ στο «Καραϊσκάκη» στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Καλλονή, για την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός, που θέλει να εξασφαλίσει την πρώτη θέση της βαθμολογίας ενόψει πλέι οφ και διεκδίκησης της θέσης για το Champions League, θα έχει δύσκολη αποστολή στην Κέρκυρα κόντρα στην τοπική ομάδα, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι το λογικό φαβορί στο εντός έδρας παιχνίδι της Τούμπας κόντρα στο Λεβαδειακό.

Την πιο ευρεία εκτός έδρας νίκη της στο τρέχον πρωτάθλημα πέτυχε η Μπαρτσελόνα στην έδρα της Κόρντομπα, με 8-0, στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Λίγες ώρες πριν το ντέρμπι, ανάμεσα στη Σεβίλη και στη Ρεάλ Μαδρίτης, οι Καταλανοί με επίδειξη δύναμης έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να μην χάσουν με τίποτα τον τίτλο στην Primera Division και περιμένουν το... δώρο από τους Ανδαλουσιάνους για να βρεθούν «αγκαλιά» με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Φωτιά» παίρνει η μάχη για την παραμονή στη μπουντεσλίγκα, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της περιόδου. Η Πάντερμπορν πέτυχε μεγάλο διπλό στην έδρα της Φράιμπουργκ (2-1) και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη, με τους γηπεδούχους να «μπλέκουν» ακόμη περισσότερο. Την ίδια ώρα η η Στουτγκάρδη όπως όλα δείχνουν δεν θα αποφύγει τον υποβιβασμό, μετά την ήττα της στο Γκελζενκίρχεν από τη Σάλκε με 3-2. 

Η αδιάφορη Μπάγερν, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος την περασμένη Κυριακή, ηττήθηκε 2-0 στη «Μπάι Αρίνα» από τη Λεβερκούζεν, που με τη νίκη της απόκτησε προβάδισμα έναντι της Γκλάντμπαχ (παίζει αύριο) για την απευθείας έξοδο στο Champions League.

Δεν υπάρχουν σχόλια: