11 Μαΐου, 2015

ΝΤΑΤΣΙΤΣ: «ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ»

 

Δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας για πιθανή μεταφορά των ένοπλων συγκρούσεων από το Κουμάνοβο στη νότια Σερβία, απεφάνθη το κυβερνητικό γραφείο για τον συντονισμό των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, σε έκτακτη συνεδρίαση υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Η κατάσταση ασφαλείας στη Σερβία είναι ικανοποιητική» τονίζεται στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης, στο οποίο προστίθεται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι στο άμεσο μέλλον οι συγκρούσεις από την ΠΓΔΜ θα μεταφερθούν στο σερβικό έδαφος.

Οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν ήρεμοι και διαβεβαιώνεται ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν λάβει όλα τα μέτρα για να αποτρέψουν κάθε απειλή.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σερβία έχει ενισχύσει με άνδρες των ειδικών δυνάμεων και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας τους συνοριοφύλακες στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και κατά μήκος των διοικητικών συνόρων με το Κόσοβο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς σχολιάζοντας στα σερβικά ΜΜΕ τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ και το ενδεχόμενο επέκτασής τους στο σερβικό έδαφος διεμήνυσε ότι «κάθε προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Σερβίας θα αντιμετωπιστεί άμεσα και δυναμικά». «Μη διανοηθεί κανείς να παίξει με τη Σερβία» διεμήνυσε ο Ντάτσιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: