21 Απριλίου, 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ

 

Προς
Τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο
patriarchate@ec-patr.or

Αθήνα 21 Απριλίου 2015 

Το να υπενθυμίζετε κ. Βαρθολομαίε κάθε φορά που φιλοξενείσθε στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος στας Ιεράς Μητροπόλεις που επισκέπτεσθε ότι το ποίμνιο της εκεί Μητροπόλεως συνδέεται αρρήκτως μετά της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως μάλλον θόρυβος γίνεται γύρω από το Αξίωμά σας.

Διαβάστε τα σχόλια που γράφουν σε όλα τα σάϊτ στο Διαδίκτυο άμα τη άφιξή σας στις Σέρρες και θα καταλάβετε. Εν πάση περιπτώσει η εμμονή σας είναι τελείως αδικαιολόγητη και η άμετρη φιλοδοξία σας κακός σας σύμβουλος.

Το θέμα των «Νέων χωρών» το βαπτίσατε αυτή την φορά στις Σέρρες ως σύνδεσμο άρρηκτο με την μητρική κατ΄ εσάς Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως ενώ ανήκει στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος. Δικτατορικό τον τρόπο μας λέτε δηλαδή ότι ο λαός του Θεού που επισκέπτεσθε σε τακτά διαστήματα ανήκει και υπάγεται στο Φανάρι, πνευματικά και σας ανήκει, Μέγα λάθος κ. Βαρθολομαίε είτε αρέσει είτε δεν αρέσει εις υμάς ή εις οποιονδήποτε άλλον!

«Νέες χώρες κ. Βαρθολομαίε λέγονται η Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκη, Αιγαίο Πέλαγος τις οποίες με αίμα και νεκρούς Έλληνες τις κατακτήσαμε και τις εντάξαμε στον Εθνικό κορμό και συναποτελούν ενιαίο και αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής Κυριαρχίας της Πατρίδος μας, που λέγεται Ελλάδα στις οποίες ανήκουν οι 36 Μητροπόλεις που απαιτείτε κ. Βαρθολομαίε να περάσουν Εκκλησιαστικά σε εσάς και κατ’ επέκταση διοικητικά στο μέλλον στον Τούρκο Νομάρχη Κωνσταντινουπόλεως που εσείς σήμερα κλείνετε το γόνυ.

«Νέες χώρες» κ. Αρχοντώνη δεν υφίστανται διότι είναι και αυτές Ελλάδα και οι υπηρεσίες, μηδέ των Εκκλησιαστικών υπάγονται, πειθαρχούν και υπακούουν στο Σύνταγμα, και στους Νόμους, στη Βουλή των Ελλήνων.

Κύριε Βαρθολομαίε  δεν υπάρχουν «νέες χώρες». Η Μακεδονία είναι Ελληνική, λέει η Ιστορία. Αν πιστεύετε σε «νέες χώρες», τότε «υπόλογος» έναντι της Ιστορίας είναι ο Μίκης Ζέζας. Διότι σ΄ αυτές τις «νέες χώρες» θα ήταν ακόμη Τουρκική εξουσία με μουφτήδες και ιμάμηδες και δεν θα ήταν ελεύθερες Μητροπόλεις, για να είναι σήμερα κάποιοι Μητροπολίτες εκεί και να διοργανώνουν φιέστες για την υποδοχή σας κ. Βαρθολομαίε που στοιχίζουν πάνω από 150.000 €  κάθε φορά που έρχεστε και να μιλάνε σήμερα για «νέες χώρες».

Αφήστε λοιπόν τις βαρύγδουπες δηλώσεις και τον προκλητικό σας λόγο και αφοσιωθείτε στο μικρό ποίμνιο της Πόλης που σας ανήκει και στην Διασπορά που έχει τόσα πολλά προβλήματα. Εξάλλου για ποια Ελλάδα ομιλείτε εσείς και ποιους Έλληνες; Ξεχάσατε τι είχατε πει το 1991 ότι: «...ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές» (βλέπε εφημερίδες Ε.Ω. 30/10/1991 και Αυριανή 26/10/1991), εσείς κ. Βαρθολομαίε όμως μέχρι και σήμερα εξακολουθείτε να σιωπάτε για τη συγκεκριμένη δήλωση χωρίς να την έχετε διαψεύσει.

Ίσως θα πρέπει να θυμηθείτε έστω και τώρα τα λόγια του Μακαριστού άκακου προκατόχου σας κυρού Δημητρίου όπου έλεγε: οι απαιτήσεις, οι διαταγές, το γινάτι και οι διεκδικήσεις βγάζουν μάτι, όλα μπορούν να λυθούν έλεγε πολύ σοφά με την αγάπη.

Εντύπωση όμως μου προξενεί πως κάποιοι Μητροπολίται και Τιτουλάριοι έχουν ξεχάσει τόσο γρήγορα τι έλεγαν το 2005 για το Φανάρι και σήμερα έρχονται προς υπάντησην υμών ως μαϊντανοί να υποβάλλουν τα σέβη τους με εδαφιαίες μετάνοιες, ενώ τότε έλεγαν δεν θα κατεβάσουμε και τα παντελόνια μας στο Φανάρι!!!

Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβετε εσείς και οι του Φαναρίου ότι όταν επισκέπτεσθε κάποια Επαρχία της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος οφείλετε να προσφωνείτε τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας και τον αντί αυτού όπως ορίζουν τα Δίπτυχα και όχι όπως η εμπάθειά σας, σας καθοδηγεί δηλαδή, στις Ομιλίες σας θα έπρεπε να πείτε: 

Ιερώτατε Μητροπολίτα Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων εκπρόσωπε, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου της Αγιωτάτης Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Εν κατακλείδι σας θυμίζω κ. Βαρθολομαίε πως όταν κάποιος σας φιλοξενεί στο σπίτι του εσείς δεν μπορείτε ως κατακτητής να προσπαθείτε να του το πάρετε. 

Παναγιώτατε, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ο Θεός Μεθ’ Ημών.

Π.ΒΟΙΩΤΟΣ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: