04 Απριλίου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Την επιθυμία της να δει «έστω για λίγο» το παιδί της εξέφρασε η Βίκυ Σταμάτη, μιλώντας με τους δικαστικούς λειτουργούς, μετά την παράδοσή της στις αρχές. Την ίδια ώρα, ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης απορρίπτει τα σενάρια περί οργανωμένου σχεδίου απόδρασή της, εκδοχή την οποία ερευνά η αστυνομία.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκινά στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, η διαδικασία συγκρότησης της Επιτροπής του Κοινοβουλίου που θα διερευνήσει το θέμα του δημόσιου χρέους. Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:38 το πρωί στην Κεφαλονιά. Το επίκεντρο εντοπίζεται 14 χλμ βόρεια βορειοδυτικά του Αργοστολίου. 

«Το ΠΑΣΟΚ, όπως το ξέραμε, δεν υπάρχει», δήλωσε ο βουλευτής του Κινήματος Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος τόνισε πως το επικείμενο συνέδριό του είναι πολύ πιο καθοριστικό από τη διαδικασία εκλογής προέδρου, ενώ σε ερώτηση αν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος, απάντησε ότι δεν μπορεί να σκεφθεί τίποτε για τον εαυτό του, πριν σκεφθούν όλοι μαζί για την παράταξη.

Με επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απεγκλωβίστηκε 40χρονος άνδρας, που έπεσε μέσα σε ξερό πηγάδι, σε αγροτική περιοχή της Ορμύλιας Χαλκιδικής. Ο άνδρας μετά την ανάσυρσή του, μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών σε νοσοκομείο της περιοχής.

Κόσμος: Πέθανε η Χέιλι Όουκινς, μία 17χρονη που έπασχε από μία σπάνια γενετική ασθένεια που την είχε «εγκλωβίσει» στο σώμα ηλικιωμένης γυναίκας. Η 17χρονη από τη Βρετανία έπασχε από προγηρία, δηλαδή πρόωρη γήρανση. Μπορεί η Ομάδα των 5 + 1 (τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ και η Γερμανία) να κατέληξε σε συμφωνία - πλαίσιο με το Ιράν, ωστόσο ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα πρέπει να πείσει και το Κογκρέσο.

Σχεδόν 30 χρόνια πέρασε ο Άντονι Ρέι Χίντον στην πτέρυγα θανατοποινιτών της Αλαμπάμα για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. Αφέθηκε ελεύθερος την Παρασκευή, μετά από δικαστική απόφαση της κομητείας Τζέφερσον. Ένα 10χρονο αγοράκι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών σε φαβέλα στο Ρίο ντε Ζανέιρο και άλλοι 3 άνθρωποι έπεσαν επίσης νεκροί από πυρά σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο των 24 ωρών στην ίδια περιοχή, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην 33η επέτειο από την εισβολή της Χούντας της Αργεντινής στα Νησιά Μαλβίνας/Φώκλαντς, τα μέσα ενημέρωσης της χώρας αποκαλύπτουν ότι το Λονδίνο κατασκόπευε την εκλεγμένη κυβέρνηση και τον Στρατό της Αργεντινής το διάστημα 2006-2011, προκειμένου να διαπιστώσει τις προθέσεις τους έναντι των διαφιλονικούμενων νησιών.

Οικονομία: Tη διαβεβαίωση ότι τα χρήματα για την πληρωμή της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 9 Απριλίου βρίσκονται στα κρατικά ταμεία, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, το πρωί του Σαββάτου. Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί, πάντως, ότι η τελική απόφαση για την πληρωμή είναι πολιτική. Αλλάζει γραμμή πλεύσης η Αθήνα μετά από ευρεία σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα ζητήματα ρευστότητας.

Κατά πληροφορίες αποφασίστηκε να μη ζητήσει η ελληνική πλευρά έκτακτο Eurogroup, αλλά θα αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες για την άρση ορισμένων αδιεξόδων, έως την προγραμματισμένη συνεδρίαση της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας. Οδηγίες για την ορθή εφαρμογή του εναλλακτικού τρόπου υπολογισμού της ελάχιστης φορολογίας εισοδήματος παρέσχε η γγ Δημοσίων Εσόδων Κ.Σαββαΐδου με εγκύκλιό της. Σημειώνεται πως με νόμο του 2013 θεσπίσθηκε εναλλακτικός τρόπος υπολογισμού της ελάχιστης φορολογίας όταν το τεκμαρτό εισόδημα του φυσικού προσώπου είναι υψηλότερο από το συνολικό εισόδημά του.

Αθλητισμός: Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Premier League έχει αρχίσει, καθώς οκτώ αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε. H Τσέλσι καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Στόουκ την οποία υποδέχεται το Σάββατο. Ακριβώς από κάτω, πάντως, γίνεται... χαμός με τρεις ομάδες να συνωστίζονται σε απόσταση δύο βαθμών. Η αυλαία της 31ης αγωνιστικής ανοίγει το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Εμιρεϊτς» όπου η Αρσεναλ υποδέχεται τη Λίβερπουλ.

Το ντέρμπι κορυφής που θα διεξαχθεί την Κυριακή, ανάμεσα στην Μαρσέιγ και την Παρί Σεν Ζερμέν, δεσπόζει από το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Championnat. Με τις αναμετρήσεις της 30ης αγωνιστικής, συνεχίζεται το προσεχές τριήμερο, το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ, έπειτα από τη διακοπή για τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, φιλοξενείται στα Γιάννινα απ τον ΠΑΣ και είναι το φαβορί για την νίκη, όπως και ο Ατρόμητος που θα υποδεχθεί την Κέρκυρα. 

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, στο ντέρμπι της αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει την Ξάνθη σε μία αμφίρροπη αναμέτρηση, ενώ χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, θα γίνουν οι αγώνες Πανιώνιος-Παναιτωλικός, Πλατανιάς-Βέροια και Εργοτέλης-Πανθρακικός. Θύμα ανώνυμων χάκερ έπεσε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης αλλά και αρκετοί ακόμα ρώσοι επιχειρηματίες σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής ιστοσελίδας yuga.ru. 

Σύμφωνα λοιπόν με την αναφορά ο ομογενής επιχειρηματίας είδε τον προσωπικό λογαριασμό του να παραβιάζεται και περίπου 12.000 emails και φωτογραφίες του να τίθενται σε πλειστηριασμό! «Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα yuga.ru. στα μέϊλ του κ. Σαββίδη υπάρχουν πολλές πληροφορίες επιχειρηματικού, πολιτικού και ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: