20 Απριλίου, 2015

ΓΙΑ ΤΙΣ 7 ΜΑΪΟΥ ΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 

Για τις 7 Μαΐου διεκόπη η δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, χωρίς καν να ξεκινήσει. Όπως είπε η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, επειδή ένας εκ των κατηγορουμένων, ο Νίκος Παπαβασιλείου, δεν έχει συνήγορο και το δικαστήριο θα του διορίσει, δεν μπορεί να προχωρήσει η δίκη μέχρι να ενημερωθεί ο νέος συνήγορος για το υλικό της δικογραφίας.

Για το λόγο αυτό διεκόπη η συνεδρίαση για τις 7 Μαΐου. Στις πολύ έντονες διαμαρτυρίες συνηγόρων και δημοσιογράφων, ότι δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί η δίκη σε αυτή την ασφυκτική αίθουσα και με τόσο δύσκολες συνθήκες, η πρόεδρος είπε ότι στις 7 Μαΐου θα ακουστούν όλες οι απόψεις, όσων διαμαρτύρονται και διαφωνούν και στη συνέχεια θα αποφασιστεί εάν μπορεί η δίκη να μεταφερθεί αλλού.

Το λόγο πήρε ο δήμαρχος Κορυδαλλού, ο οποίος βρισκόταν στο δικαστήριο και είπε: «Κυρία πρόεδρος και τις 7 Μαΐου θα είναι τα σχολεία ανοιχτά και θα έχουμε και τότε τραυματίες. Έντεκα σχολικές μονάδες είναι γύρω γύρω».

Από την πλευρά της η πρόεδρος απάντησε «Δεν μπορείτε να πάρετε το λόγο γιατί δεν είστε παράγοντας της δίκης», ενώ όταν παρενέβη εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, ο Κώστας Παπαδάκης που εκπροσωπεί έναν Αιγύπτιο ψαρά, για το ίδιο θέμα, η πρόεδρος επεσήμανε ότι δεν έχουν νομιμοποιηθεί οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής και άρα δεν μπορούν να μιλάνε ακόμη.

Λίγο νωρίτερα η πρόεδρος εκφώνησε τα ονόματα των μαρτύρων κατηγορητηρίου. Από τος 132 μάρτυρες, 34 δεν προσήλθαν, οι δύο εξ αυτών ήταν οι τραυματίες που δέχθηκαν επίθεση το πρωί από αγνώστου ενώ προσέρχονταν στο δικαστήριο, ενώ ένας νοσηλευόταν.

Παρόντες δήλωσαν και οι προστατευόμενοι μάρτυρες οι οποίοι δεν εμφανίσθηκαν, ούτε τα ονόματά τους εκφωνήθηκαν, αλλά απάντησαν «παρών» όταν η πρόεδρος τους είπε «προστατευόμενος μάρτυρας Α, Β, Γ, Δ, Ε).
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: