16 Μαρτίου, 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

 

Κυριακάτικη βόλτα στους δρόμους της Αθήνας, από το Μέγαρο Μαξίμου ως το Παγκράτι, αποφάσισαν να κάνουν αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχαν, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Βαρουφάκης, απαντώντας… εμπράκτως, με αυτό τον τρόπο, στα δηλητηριώδη δημοσιεύματα της γερμανικής “Bild”, που κάνουν λόγο για «σύννεφα» στις σχέσεις των δύο ανδρών.

Μαζί με τα δύο βασικά στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου του Μαξίμου, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου, Θόδωρο Μιχόπουλο, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών έκαναν περπάτησαν μια αρκετά μεγάλη διαδρομή, συζητώντας, και τελικά ήπιαν καφέ στο Παγκράτι.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Βαρουφάκης έδωσε τη δική του απάντηση, μιλώντας στην ιταλική Messaggero, στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει διαφορές με τον Αλέξη Τσίπρα. Έκανε λόγο για προσπάθεια διχασμού της κυβέρνησης και τόνισε: «Προσπαθούν να μας διχάσουν εδώ και αρκετό καιρό, αλλά θα αποτύχουν με θεαματικό τρόπο, διότι ο Αλέξης και εγώ είμαστε πολύ κοντά».

Τα επιθετικότερα δημοσιεύματα για δυσκολίες στη σχέση Τσίπρα-Βαρουφάκη είναι, αναμφίβολα, αυτά της γερμανικής “Bild”. Πριν λίγες ημέρες, το λαϊκό ταμπλόιντ της Γερμανίας έγραφε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκης, αναλαμβάνει το ρόλο του διαπραγματευτή με τους εταίρους, αφαιρώντας εξουσίες από τον υπουργό Οικονομικών

Η “Bild” τόνιζε στο ίδιο ρεπορτάζ ότι «ο Τσίπρας τον απέσυρε από τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς Οικονομικών, καθώς οι ευρωσυνάδελφοι δεν ήθελαν να τού μιλάνε και ο Σλοβάκος συνάδελφός του έκανε αστεία για την ποιότητα της δουλειά του. Και τώρα ο Βαρουφάκης πρέπει να δεχθεί την απόλυτη ταπείνωση – η οποία πάρα ταύτα, θα είναι καλά νέα για την υπόλοιπη Ευρώπη και την τρόικα».

Μιλώντας στον “Alpha”, ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε στην “Bild” ως εξής: «Το ότι προσπαθεί να με αποδομήσει η Bild, που προσπαθεί εδώ και χρόνια να αποδομήσει και τη χώρα μου, είναι τιμή μου και καμάρι μου. Όσο περισσότερο με μισεί, τόσο πιο ευτυχισμένος ξυπνάω το πρωί».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: