29 Μαρτίου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Επίθεση με μολότοφ εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Ζωγράφου σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής από μία ομάδα ατόμων, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο κτίριο και ζημιές σε ένα υπηρεσιακό όχημα.  

Απορρίπτει το ενδεχόμενο λήψης νέων υφεσιακών μέτρων που «αντίκεινται στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη Realnews, ενώ διαβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχει ζήτημα ούτε τρίτου μνημονίου, ούτε βεβαίως νέου δανείου». Η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους καταληψίες της Νομικής και «θα μπουν όλοι στη δικογραφία» μαζί με το ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που συνελήφθη, αναφέρει ο Γιάννης Πανούσης, τονίζοντας επίσης ότι «υπάρχει και ένα όριο» στη δράση των αναρχικών. 

«Αν συνεχίσουν αυτό το βιολί, είναι δεδομένο ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να αφήνει αυτά τα πράγματα ατιμώρητα» τονίζει. Υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής το κυβερνητικό συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί η πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και θα παρουσιαστούν τα νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή. Ομάδα περίπου 15 ατόμων έκανε το βράδυ του Σαββάτου (22:40) επίθεση με μολότοφ εξωτερικά του Αστυνομικού Τμήματος Δάφνης με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε τρία υπηρεσιακά οχήματα.


Κόσμος: Οι ηγέτες των αραβικών χωρών που έχουν προσέλθει σε Σύνοδο στο αιγυπτιακό Σαρμ ελ Σεΐχ πρόκειται, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, να ανακοινώσουν την σύσταση πολυεθνικής δύναμης με στόχο την αντιμετώπιση των «απειλών» στην ασταθή περιοχή. Προηγούμενα ανάλογα εγχειρήματα είχαν αποτύχει. Η απόφαση τίθεται προς υιοθέτηση με φόντο την επέμβαση στην Υεμένη αλλά και την κατάσταση στη Λιβύη -η Σύνοδος πρόκειται επίσης να καλέσει τους υεμενίτες αντάρτες να κατεβάσουν τα όπλα.


Οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές αναμένουν πλήγμα στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία, με το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί και της Μαρίν Λεπέν να περιμένουν αύξηση των ποσοστών τους. Εκτός διαδρόμου βγήκε αεροπλάνο της Air Canada που πετούσε από το Τορόντο προς το Χάλιφαξ, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι επιβάτες βγήκαν από το αεροσκάφος, και 25 από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για μικροτραυματισμούς.


Ολόκληρος ο πλανήτης συμμετείχε στην επιχείρηση «Ώρα της Γης» που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου. Περίπου 1.200 μνημεία σε 170 χώρες έστειλαν, έτσι, το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Στην πρωτοβουλία συμμετείχε και η Αθήνα, με την Ακρόπολη να βυθίζεται στο σκοτάδι. Λεπτομέρειες για τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο μοιραίο αεροπλάνο της Germanwings τα τελευταία λεπτά πριν από τη συντριβή του, δημοσιεύει η κυριακάτικη έκδοση της Bild.


Σύμφωνα με την εφημερίδα που αναφέρει τι ακριβώς κατέγραψε το πρώτο μαύρο κουτί, ο κυβερνήτης  του Airbus A320 ικέτευε τον συγκυβερνήτη να ανοίξει την «καταραμένη πόρτα» του πιλοτηρίου ενώ οι επιβάτες πίσω του ούρλιαζαν έντρομοι. Ο συγκυβερνήτης είχε αναζητήσει θεραπεία για προβλήματα όρασης, αναφέρουν οι New York Times.


Οικονομία: Επιβεβαιώνει ουσιαστικά μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης το κλείσιμο της συμφωνίας στην Κίνα για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ. Καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα συνεχιστούν οι δύσκολες συζητήσεις στο Brussels Group, ανέφεραν πηγές από τις Βρυξέλλες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεταν ότι «απομένει ακόμη πολλή δουλειά». Σύμφωνα με άλλες πηγές, οι ελληνικές προτάσεις δεν γίνονται δεκτές ούτε καν στη βάση τους.


«Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής. Ό,τι δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα, θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας.


Αθλητισμός: Η Κροατία συνέτριψε με 5-1 τη Νορβηγία στο πλαίσιο του 8ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2016 και συνεχίζει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Παράλληλα, η Ουαλία με δύο τέρματα του Γκάρεθ Μπέιλ επιβλήθηκε με 3-0 στο Ισραήλ, ενώ η Ισλανδία συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία, καθώς για την 5η αγωνιστική του 1ου ομίλου, νίκησε άνετα εκτός έδρας το Καζακστάν με 3-0 και ανέβηκε στη 2η θέση. Στη πρώτη παρέμεινε η Τσεχία που ωστόσο έμεινε στο 1-1 με την Λετονία.


Το Βέλγιο συνέτριψε με 5-0 την Κύπρο ενώ η Ιταλία έμεινε στο 2-2 στη Βουλγαρία. «Διπλό» με 3-0 της Βοσνίας/ Ερζεγοβίνης επί της Ανδρόρας, ενώ με γκολ του Σνάιντερ στις καθυστερήσεις η Ολλανδία γλύτωσε την εντός έδρας ήττα από την Τουρκία (1-1 τελικό σκορ). Ο Παύλος Δερμιτζάκης αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της Λαμίας, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Β' εθνικής κι ενώ η ομάδα του βρίσκεται στην τρίτη θέση του β' ομίλου που οδηγεί στα πλέι οφ.


Ομως, τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση θεωρούν πως ο στόχος αυτός δεν πρόκειται να επιτευχθεί, καθώς λαμβάνουν ως δεδομένο ότι η Λάρισα θα νικήσει την τελευταία αγωνιστική τον αήττητο Ηρακλή στο "Καυτανζόγλειο" και θα προσπεράσει τη Λαμία η οποία έχει ρεπό! Χωρίς τον Ομάρ Ελαμπντελαουί αγωνίστηκε η Νορβηγία απέναντι στην Κροατία για τα προκριματικά του Euro 2016, αφού ο μπακ του Ολυμπιακού αισθάνθηκε ενοχλήσεις και παρά το γεγονός ότι προοριζόταν για βασικός, δεν μπήκε καν στην αποστολή.


Ο ίδιος, λίγο πριν αρχίσει το ματς (19:00) εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τραυματισμό του και έστειλε τις ευχές του στους συμπατριώτες του αν και εκείνοι δεν τα κατάφεραν...
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: