25 Μαρτίου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Είκοσι δύο ιδιωτικά συμφωνητικά κατέθεσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στις 30 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες αφότου ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με δικηγορική αμοιβή 12% επί  του ποσού που θα επιδικαστεί στους προσφεύγοντες για μισθολογικές διαφορές κατά του Δημοσίου.

Υπό βροχή θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε την Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσίας. Βροχές και στην Αθήνα. Όλοι οι Έλληνες, δημιουργώντας ένα αρραγές μέτωπο συνευθύνης, οφείλουμε να εκπληρώσουμε ενωμένοι, αφήνοντας κατά μέρος κάθε περιττή διαφορά και σκοπιμότητα, αυτό το μέγιστο εθνικό χρέος, διασφαλίζοντας έτσι το μέλλον και την ευημερία των επόμενων γενεών, υπογραμμίζει στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. 

Ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας ανακοίνωσε η Τροχαία, λόγω διεξαγωγής της στρατιωτικής  παρέλασης σήμερα, Τετάρτη, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Ρυθμίσεις και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι αναφορές στη σύγχρονη πραγματικότητα κυριαρχούν στα μηνύματα των κομμάτων για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου. Η Επανάσταση είναι «ζώσα απόδειξη του όταν οι λαοί αποφασίζουν να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους [...] κανένας, όσο ισχυρός και αν μοιάζει δεν μπορεί να τους κρατήσει υποτελείς» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στις δύσκολες ημέρες που ζούμε δεν υπάρχει χώρος για πειραματισμούς, λέει η ΝΔ.

Κόσμος: Οι αντάρτες που πολεμούν εναντίον του προέδρου της Υεμένης κατέλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων, την αεροπορική βάση του Αλ-Άναντ, τη σημαντικότερη της χώρας στο νότο. Η βάση βρίσκεται προς το Άντεν, όπου έχει καταφύγει ο πρόεδρος, και μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν από τις δυνάμεις των ΗΠΑ.

Η ΕΕ και η Κούβα συμφώνησαν «να επιταχύνουν τον ρυθμό» των διαπραγματεύσεων για την εξομάλυνση των σχέσεών τους, τις οποίες ελπίζουν να ολοκληρώσουν έως το τέλος του 2015, ανακοίνωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι. Η Μογκερίνι συανντήθηκε και με τον Ραούλ Κάστρο, ενώ τόνισε πως η παράλληλη προσέγγιση ΗΠΑ και Κούβας είναι «εντελώς ξεχωριστή» διαδικασία.

Σε εκατοντάδες κομμάτια, σκορπισμένα σε απρόσιτο σημείο των γαλλικών Άλπεων, έχει διαλυθεί το αεροσκάφος της Germanwings. Οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων ξεκίνησαν ξανά με το πρώτο φως της Τετάρτης. Ραχόι, Μέρκελ και Ολάντ πηγαίνουν κοντά στο σημείο των ερευνών. 

Θρήνος σε Γερμανία και Ισπανία για το ατύχημα, επίμονη αναζήτηση για απαντήσεις. Εισαγγελική έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Ζημιές έχει υποστεί το μαύρο κουτί. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, πραγματοποίησε «επίσκεψη εργασίας» στην Κούβα κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησε τις ενέργειες της Αβάνας και της Μόσχας απέναντι στο αμερικανικό εμπάργκο.

Oι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ απήγαγαν 400 έως 500 γυναίκες και παιδιά από την πόλη Νταμασάκ στη βόρεια Νιγηρία, την οποία απελευθέρωσαν νωρίτερα αυτό το μήνα στρατεύματα από το Νίγηρα και το Τσαντ, αποκάλυψαν την Τρίτη κάτοικοι της περιοχής.

Οικονομία: Να «ξεκλειδώσει» η επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ από τα χρήματα που επέστρεψε η Αθήνα στον EFSF αναμένει η κυβέρνηση από την τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group που ξεκίνησε στις 11 το πρωί.Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moodys, υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντας «ουσιαστικά βέβαιη» την αποτυχία της να πλήρως μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων το χρέος της προς τους διεθνείς πιστωτές της.

Η αρμόδια ρωσική υπηρεσίαανακοίνωσε ότι επιθεωρητές της θα ξεκινήσουν σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές, στις 6 Απριλίου, ελέγχους μονάδων μεταποίησης κτηνοτροφικών προϊόντων, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην επανέναρξη των εξαγωγών τους στη Ρωσία μετά την άρση των ρωσικών αντίμετρων στις κυρώσεις της ΕΕ ως προς σειρά ευρωπαϊκών χωρών, όταν αυτή αποφασιστεί.

Αθλητισμός: Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της βάζει τέλος στα μεταγραφικά σενάρια που οργιάζουν τις τελευταίες ημέρες, τονίζοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί η κατάκτηση του νταμπλ. Επίσης χαρακτηρίζει αναληθή όσα γράφονται για συμφωνίες με ποδοσφαιριστές από το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ διαψεύδει συγκεκριμένα δημοσίευμα αθλητικού site κατά του οποίου έχει καταθέσει μηνύσεις!

Τη δική του απάντηση (μέσω ανακοίνωσης) στις διαρροές που προέκυψαν κυρίως από την πλευρά της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και πολύ λιγότερο από την ΠΑΕ, έδωσε την Τρίτη το ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας), κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση σχετικά με το «συγκρουσιακό κλίμα» στη συνάντηση της Δευτέρας με θέμα την ανέγερση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο διαψεύδει πως υπήρξε τέτοια εξέλιξη ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, κάτι που επιβεβαίωσε και ο «ισχυρός» άνδρας της «Ένωσης», Δημήτρης Μελισσανίδης. Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας επιβεβαιώνοντας την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνάντηση.

«Λάδι στη φωτιά» ήρθαν να ρίξουν οι δηλώσεις του Ντάνιελ Πράνιτς στον κροατικό Τύπο, καθώς την ώρα που το εφετινό πολυτάραχο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ έχει μπει στην τελική του ευθεία, έχοντας ηρεμήσει (σχετικά) από τις ακρότητες των παραγόντων του, ο άσος του Παναθηναϊκού, τόνισε ευθαρσώς πως: «Ο Ολυμπιακός ελέγχει τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: