05 Μαρτίου, 2015

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

 

Η πρώτη προσωπική επαφή του Αλέξη Τσίπρα με τον Αντώνη Σαμαρά με τις νέες τους ιδιότητες (αυτές που επέφεραν οι κάλπες της 25ης Ιανουαρίου) σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και στο οποίο παρακάθησαν ακόμα, ο διάδοχός του Προκόπης Παυλόπουλος και δύο πρόσωπα-έκπληξη:

Ο υπουργός Εξωτερικών της πρώτης κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, Πέτρος Μολυβιάτης (το πρόσωπο που φέρεται να πρότεινε την προώθηση Παπούλια στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα) καθώς και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Παρά το γεγονός ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος κάλεσε στο γεύμα και συνεργάτες των κ. Τσίπρα και Σαμαρά, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξαν να μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου μόνοι τους.

Ο πρωθυπουργός αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο και ο κ. Σαμαράς παρέμεινε μέσα πραγματοποιώντας κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Παπούλια και τον διάδοχό του. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν ήδη νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Τσίπρας αποχωρώντας από το Μέγαρο δεν έκανε κάποια δήλωση.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: