26 Μαρτίου, 2015

ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ

 

Τουλάχιστον πέντε μέλη των δυνάμεων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση που ελέγχει την Τρίπολη σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Χαλιφάτο κοντά στη Σύρτη της Λιβύης, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Ο εκπρόσωπος του «τάγματος 166», που έχει ενταχθεί στην πολιτοφυλακή Φατζρ Λίμπια (η Αυγή της Λιβύης), επεσήμανε ότι το ΙΧ σήμερα τα ξημερώματα επιτέθηκε εναντίον ενός σημείου ελέγχου σε μια πόλη 15 χιλιόμετρα δυτικά της Σύρτης. «Πέντε μαχητές έπεσαν μάρτυρες και δύο ακόμη τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Χάλεντ Αμπού Ζατζίγια.

Η Φατζρ Λίμπια, που κατάλαβε τον Αύγουστο την Τρίπολη, έχει επιφορτίσει το «τάγμα 166» με την υπεράσπιση και την ασφάλεια της Σύρτης, μιας παραλιακής πόλης που βρίσκεται 450 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας.

Εδώ και μερικές ημέρες μαίνονται μάχες μεταξύ των πολιτοφυλάκων και μελών του λιβυκού παρακλαδιού του ΙΚ κοντά στη Σύρτη. Το Ισλαμικό Χαλιφάτο ελέγχει από τον Φεβρουάριο μεγάλες περιοχές της επαρχίας της Σύρτης, κυρίως την πόλη Νουφλίγε, η οποία έχει γίνει το προπύργιό του στην περιοχή.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: