08 Μαρτίου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Η διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ θα είχε ουσιαστικά ως αντικείμενο την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα. Τέτοιο θέμα δεν τέθηκε από κανέναν ανοιχτά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, «συνεπώς το θέμα έχει κλείσει» δήλωσε από το βήμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής ο Αντώνης Σαμαράς.

Εν μέσω των εσωκομματικών πυρών που δέχεται ο Αντώνης Σαμαράς συνεδριάζει αυτή την ώρα, κεκλεισμένων των θυρών, η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως η Ντ.Μπακογιάννη και ο Ν.Δένδιας, επέμειναν με δηλώσεις τους στην ανάγκη διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου.

Σε απέραντες λίμνες έχουν μετατραπεί εκατοντάδες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στο νομό Σερρών εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, ενώ συναγερμός σήμανε στον Έβρο εξαιτίας της επικίνδυνης ανόδου της στάθμης των υδάτων στον ποταμό. Υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό, τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος μιλώντας την Κυριακή στον ΒΗΜΑ 99,5.

Απάντηση στις πληροφορίες ότι ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον Μάριο Ντράγκι και ζήτησε η μεταχείριση της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης από την ΕΚΤ να είναι ίδια με τη μεταχείριση των προηγούμενων ελληνικών  κυβερνήσεων έδωσε το ΠΑΣΟΚ.

Κόσμος: Υπέρ της σύστασης ενός ευρωπαϊκού στρατού τάσσεται ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας πως εξυπηρετούσε την χάραξη ενιαίας πολιτικής σε ζητήματα ασφάλειας και εξωτερικών σχέσεων. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν κρύβει την άποψή του ότι κάτι τέτοιο «θα έδειχνε και στη Ρωσία πως μιλάμε σοβαρά όταν συζητούμε για υπεράσπιση των ευρωπαϊκών αξιών».

Μία ακόμη ιστορία κακοποίησης αδέσποτων σκύλων στο Αζερμπαϊτζάν έρχεται στο φως ενόσω η πρωτεύουσα της χώρας Μπακού ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους πρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Βίντεο-σοκ, το οποίο δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η Independent, παρουσιάζει τη δραματική διάσωση ζώων τα οποία δολοφονούνται εν όψει των Αγώνων.

Άγνωστοι έριξαν ρουκέτες και βλήματα εναντίον της πόλης Κιντάλ στο βόρειο Μαλί, προπύργιο των αναρτών Τουαρέγκ, τα αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους - ένας εκ των οποίων κυανόκρανος- σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας και μάρτυρα που επικαλείται το Reuters. Μερικές ώρες νωρίτερα, επίθεση σε εστιατόριο στην πρωτεύουσα είχε στοιχίσει τη ζωή σε πέντε άτομα, ανάμεσά τους δύο Βέλγους και έναν Γάλλο.

Δύο ακόμη άνδρες συνελήφθησαν στη Ρωσία στο πλαίσιο της έρευνας για τον φόνο του επικριτή του Κρεμλίνου Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος σκοτώθηκε με τέσσερις σφαίρες το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου στη Μόσχα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Ria Novosti. 

Ενώ βρίσκεται υπό πίεση από τις επιχειρήσεων πολυεθνικών δυνάμεων σε βάρος της, η ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας δήλωσε την «αφοσίωσή της» στο Ισλαμικό Κράτος, με μήνυμα του αρχηγού της που αναρτήθηκε στο Twitter. Τις προηγούμενες ώρες, η Μπόκο Χαράμ είχε βρεθεί πίσω από τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις στη χώρα, που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε συνολικά 54 άτομα.

Οικονομία:«Ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων» για το θέμα των μεταλλείων της Χαλκιδικής υπήρξε στη διάρκεια συνάντησης στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης των Π.Λαφαζάνη και Γ.Τσιρώνη με τον Καναδό πρέσβη στην Αθήνα και εκπροσώπους της Eldorado Gold και «Ελληνικός Χρυσός AE».

 Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα συμφωνήσει στην έκδοση εντόκων γραμματίων μικρής διαρκείας από την Ελλάδα, καθώς αυτό θα ισοδυναμούσε με παράνομη χρηματοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ δεν θα επιτρέψει και την αύξηση της Έκτακτης Βοήθειας Ρευστότητας (ELA), δηλώνει το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ. Σκληρή κριτική σε Τσίπρα και Βαρουφάκη.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε «όλο τον κόσμο», στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να κατανοήσει τη σοβαρότητα της κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κυριακάτικο φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt. Είπε ακόμη ότι ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να διαπραγματεύεται μεταρρυθμίσεις με αξιωματούχους.

Αθλητισμός:Το ντέρμπι της Κυριακής (19:30) στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Πέραν του γοήτρου, το ντέρμπι ΠΑΟ - ΠΑΟΚ έχει και σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς μετά την αφαίρεση τριών βαθμών απ τον Παναθηναϊκό, η διαφορά των δύο ομάδων που διεκδικούν την 2η θέση στο πρωτάθλημα, μειώθηκε στους δύο βαθμούς.

Κάτι που σημαίνει, ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται οπωσδήποτε την νίκη για να ξεπεράσει τους «πράσινους», ενώ οι γηπεδούχοι έχουν την πολυτέλεια να παίξουν για δύο αποτελέσματα. Με τέρμα του Νίκο Λόπες στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, η Βερόνα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 εκτός έδρας με τη Μίλαν, σε αναμέτρηση για την 26η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος.

Στο 47' ο Ταχτσίδης με αυτογκόλ είχε δώσει το προβάδισμα με 2-1 στους «ροσονέρι», όμως, ούτε αυτό τους βοήθησε να αποφύγουν τη «γκέλα» μέσα στο Σάν Σίρο. Το πρωτάθλημα διεκόπη για μία εβδομάδα, τα γήπεδα… έκλεισαν, αλλά η βία δεν αντιμετωπίζεται με λουκέτα!

Και αυτό, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στις Σέρρες, όταν οπαδοί του Άρη και του ΠΑΟΚ συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να βρίσκεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης σε κρίσιμη κατάσταση και άλλος ένας εκτός κινδύνου, αλλά με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις!
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: