12 Μαρτίου, 2015

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΤΕ ΤΟ... ΓΚΡΟΥΠ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

 

Η τρόικα πέθανε... ζήτω το Brussels Group (BG)! Αυτό θα είναι το όνομα του νέου κλιμακίου διαπραγμάτευσης μεταξύ των θεσμών (όπως λέγεται τις τελευταίες εβδομάδας) και της ελληνικής κυβέρνησης. Μετά τις 15.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, ξεκίνησαν στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, με τη συμμετοχή στελεχών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, το ESM/EFSM.

Το BG θα αναλάβει τόσο τις τεχνικές όσο και τις πολιτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της. Η διαπραγμάτευση θα γίνεται σε επίπεδο ομολόγων.

Το BG διατηρεί το δικαίωμα, εφόσον προκύπτουν εξειδικευμένα ζητήματα από τα στοιχεία - αιτήματα που υποβάλλει η ελληνική πλευρά, να ορίζει τεχνικούς συμβούλους που θα επισκέπτονται την Αθήνα, ούτως ώστε να γίνεται "on Site Exchange of Facts" για το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι τεχνικοί σύμβουλοι του BG όταν επισκέπτονται την Αθήνα, θα συναντώνται με ομόβαθμούς τους.

Σήμερα Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ενώ θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη.Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου και θα έχει συναντήσεις με:

08:30 Μάρτιν Σουλτς, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
Θα ακολουθήσουν δηλώσεις
09:30 Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και
11:30 Μανώλη Γλέζο, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: