17 Μαρτίου, 2015

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ

 

Με μπαλωθιές οδηγήθηκε ο άτυχος φοιτητής Βαγγέλης στην τελευταία του κατοικία σήμερα στο Σελλί Ρεθύμνου - Λιποθύμησε η μητέρα του - Πλήθος κόσμου στην Κρήτη για την κηδεία - Μαντινάδες θλίψης και οργής.

Εκατοντάδες κόσμου, συγγενείς, συγχωριανοί, φίλοι και άνθρωποι που δεν γνώριζαν τον άτυχο νέο, έχουν συγκεντρωθεί στο χωριό για να αποχαιρετήσουν τον Βαγγέλη. Στις 12 το μεσημέρι σήμερα παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος για τον άτυχο φοιτητή. Εκατοντάδες κόσμος έφτασε για να τον συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία. Ο 20χρονος μεταφέρεται στο κοιμητήριο.

Επίσης πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι της Σούδας για να υποδεχθεί τον Βαγγέλη και να τον οδηγήσει στον τελευταίο τόπο κατοικίας του. Πομπή με πάνω από 60 αυτοκίνητα συνόδευσε τον νεαρό φοιτητή στο χωριό Σελλί, όπου στις 12 το μεσημέρι έγινε η κηδεία του. Μία μικρή στάση με τη σορό του έγινε στους Αρμένους -εκεί όπου έμενε ο Βαγγέλης- και ακολούθησε ο δρόμος όπου θα γραφτεί η τελευταία πράξη. Στη νεκρώσιμο ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου κ. Ευγένιος.

Οι συγγενείς κατάφεραν να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία και να μεταφέρουν τη σορό του στη γενέτειρα του. Συμφοιτητές του απ’ τη Γαλακτοκομική Σχολή εξέφρασαν την επιθυμία να παραστούν στην κηδεία του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη. 

Το τραύμα που βρέθηκε στο δεξί καρπό του Βαγγέλη ήταν προθανάτιο και  προκλήθηκε από το μαχαίρι που βρέθηκε πεσμένο στα αριστερά του. Πρόκειται για ένα κοφτερό αναδιπλούμενο μαχαίρι με ξύλινη φαρδιά λαβή και λάμα 10 πόντων. Τα υπόλοιπα τραύματα που έφερε στο σώμα του σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, προκλήθηκαν από μεταθανάτιες επιθέσεις ζώων.

Ο θάνατος του προσδιορίζεται την ίδια μέρα της εξαφάνισης, την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου. Από τη νεκροτομία φάνηκε ότι πέθανε λίγη ώρα μετά το γεύμα του στη τραπεζαρία της Σχολής, αφού υπολείμματα φαγητού ήταν ακόμα στο στομάχι του και δεν είχε προχωρήσει η διαδικασία της πέψης. Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα ιατροδικαστή και Αστυνομίας, ο θάνατος οφείλεται σε αυτοχειρία. 

Όταν θα βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, θα έχουν την πλήρη εικόνα και θα προβούν σε ανακοινώσεις. Φαίνεται ότι το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο Βαγγέλης, το είχε στην τσέπη του φεύγοντας από το χώρο της εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής. Η ιδιοκτήτρια του περιπτέρου που βρίσκεται απέναντι από τη Σχολή, πιθανότατα μπερδεύτηκε και δεν ήταν ο Βαγγέλης ο φοιτητής που αγόρασε το ολόκληρο εισιτήριο λεωφορείου, γιατί δεν βρέθηκε στην τσέπες του.

Το μόνο που βρήκαν πάνω του οι αστυνομικοί, ήταν το μπρελόκ με τα κλειδιά του. Σημαντική ήταν η μαρτυρία στο «Τούνελ» τηλεθεάτριας  που προβλήθηκε στην εκπομπή της Παρασκευής 27 Φεβρουαρίου. Η μάρτυρας  το μεσημέρι της ημέρας της εξαφάνισης,  είδε ένα παιδί με τα χαρακτηριστικά του Βαγγέλη κοντά στον τόπο που βρέθηκε. 

Σύμφωνα με την εκτίμηση των αστυνομικών για να φτάσει στο σημείο όπου βρέθηκε ο 20χρονος, πέρασε μέσα από μικρές λίμνες που είχαν δημιουργηθεί μετά από έντονες βροχοπτώσεις. Το έντονο στοιχείο του νερού και της υγρασίας ήταν και ο λόγος που δεν εντοπίστηκε νωρίτερα το πτώμα του άτυχου νέου από τα σκυλιά που χρησιμοποιήθηκαν στις έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αναλύσεις στα εργαστήρια απέδειξαν ότι ο Βαγγέλης δεν μεταφέρθηκε από άλλο χώρο στο σημείο που βρέθηκε νεκρό, αφού το χώμα ήταν ίδιο με αυτό που υπήρχε στα ρούχα του.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: