24 Μαρτίου, 2015

ΣΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ Ο κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΤΑ BILD ΚΑΙ ΒΗΜΑΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

 

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε αγωγή και μήνυση εναντίον του Βήματος και της Bild, παρουσιάστηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αν εκπνεύσει η προθεσμία που τους έδωσε, για να ζητήσουν συγγνώμη, σχετικά με τα δημοσιεύματα που τον κατηγορούν για προμήθεια 12% από δημοσίους υπαλλήλους που προσέφυγαν κατά της διαθεσιμότητας.

"Έχω δώσει προθεσμία μέχρι σήμερα, να μου ζητήσουν συγγνώμη και να καταθέσουν 10000 ευρώ στο ΚΕΘΕΑ, συμβολικά. Αν δεν το κάνουν, θα προχωρήσω σε αγωγή και μήνυση εναντίον τους [σ.σ. εννοεί το Βήμα] και της Bild που το έχει αναπαράγει", είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Δευτέρας.

Μάλιστα, προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα δώσει όλα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας του, ενώ τόνισε ότι θα ζητήσει άρση απορρήτου από τον Δικηγορικό Σύλλογο προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τις υποθέσεις που έχει χειριστεί το γραφείο του.

"Αυτό το κάνω όχι γιατί αισθάνομαι προσωπική προσβολή, αλλά για να δικαιώσω τον πολιτικό μου ισχυρισμό ότι όλη αυτή η ιστορία είναι ένα συμβόλαιο διαπλοκής, με στόχο την κυβέρνηση", επισήμανε ο κ. Κατρούγκαλος. "Ο στόχος αυτής της ιστορίας ήταν εξ' αρχής να πλήξει την ηθική υπεροχή της κυβέρνησης. Επέλεξαν έναν από εμάς με μία στημένη και κατασκευασμένη ιστορία που ήδη έχει καταρρεύσει παρά τις παραλλαγές της, για να πουν στον κόσμο τί; Να μην πω τί είναι και αυτοί". 

"Και πότε επέλεξαν να το κάνουν αυτό; Την ημέρα που ο πρωθυπουργός πάει στη Γερμανία για να διαπραγματευτεί και ταυτόχρονα σχεδόν με το δημοσίευμα του Βήματος δημοσιεύει την ίδια ιστορία η Bild λέγοντας πως ο υπουργός παίρνει μπαξίσι για τους εργαζόμενους που γυρίζει στο Δημόσιο", σημείωσε και πρόσθεσε: "είπα ότι ο κ. Χιώτης εκτελεί συμβόλαιο".

Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε, ακόμη, πως την ημέρα που ορίστηκε υπουργός, κατάθεσε 22 υποθέσεις που είχε αναλάβει, αλλά όλες αφορούσαν μισθολογικές διαφορές και καμία δεν είχε να κάνει με υπόθεση διαθεσιμότητας. Κάλεσε δε τον διευθυντή του Βήματος να δημοσιεύσει έστω και μία υπόθεση διαθέσιμου που κατατέθηκε εκείνη την ημέρα, σημειώνοντας πως, αν γίνει κάτι τέτοιο, θα παραιτηθεί. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: