19 Φεβρουαρίου, 2015

ΜΕ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

 

Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα, το Eurogroup και την Κομισιόν προκειμένου να επιτευχθεί κοινή συμφωνία την Παρασκευή.

Στις πυρετώδεις συνομιλίες λαμβάνουν ενεργά μέρος η Γαλλία και η Ιταλία, όπως αναφέρει το Reuters, το οποίο επικαλείται Ευρωπαϊκό αξιωματούχο. Την ώρα που η Ελλάδα αποφασίζει να αιτηθεί παράταση της «δανειακής σύμβασης» για έξι μήνες, η Γερμανία παραμένει αδιάλλακτη, υποστηρίζοντας ότι τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει και η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τους όρους του υφιστάμενου προγράμματος.

Θετική ήταν, παρ’ όλα αυτά, η αντίδραση του Γερμανού Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος χαιρέτισε την απόφαση της Ελλάδας, η οποία αποτελεί μια ένδειξη ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί, όπως είπε χαρακτηριστικά. Στην αναζήτηση ενός κοινώς αποδεχθέντος προγράμματος για την Ελλάδα, το οποίο θα «γεφυρώσει» το διάστημα που μεσολαβεί έως το καλοκαίρι, αναζητούν από κοινού Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ.

Σε δήλωσή του στη γερμανική εφημερίδα WirtschaftsWoche, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τόνισε ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προκειμένου να βρεθεί μια λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: