15 Φεβρουαρίου, 2015

ΕΝΟΠΛΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΤΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

 

Στην κατάληψη κυβερνητικών κτηρίων στην πόλη Σύρτη της Λιβύης, περιλαμβανομένων διοικητικών γραφείων, ενός τοπικού τηλεοπτικού σταθμού και ραδιοφωνικών σταθμών κατέλαβαν ένοπλοι όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, αλλά σύμφωνα με το πρακτορείο, ένοπλοι υποχρέωσαν τους κυβερνητικούς υπαλλήλους να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους υπό την απειλή όπλου αφού εισέβαλαν στα κτίρια. Λίβυοι αξιωματούχοι και κάτοικοι της περιοχής δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν την είδηση.

Αρκετές ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις δρουν στη Σύρτη, περιλαμβανομένης της Ανσάρ αλ-Σαρία, η οποία βρίσκεται στον κατάλογο της Ουάσινγκτον με τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Ένοπλοι σκότωσαν 12 ανθρώπους στη Λιβύη, μετά από έφοδο σε απομακρυσμένη περιοχή με πετρελαιοπηγές. Δύο από τους νεκρούς είναι από τις Φιλιππίνες και άλλοι δύο από τη Γκάνα.

Σύμφωνα με τον διοικητή των δυνάμεων ασφαλείας για την προστασία της πετρελαιοπηγής αλ-Μαμπρουκ, τα θύματα αποκεφαλίστηκαν οι δέχθηκαν πυρά. Μία γαλλική διπλωματική πηγή και ένας ακόμα Λίβυος αξιωματούχος δήλωσαν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: