23 Φεβρουαρίου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κ.Δευτέρας στην Καλλιθέα. Νεκρός είναι ο 31χρονος οδηγός μοτοσικλέτας, η οποία συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Δημοσθένους και Μαντζαγριωτάκη περίπου στις 3:45. Ο οδηγός του αυτοκινήτου εγκατέλειψε το θύμα στον τόπο του δυστυχήματος και αναζητείται.

«Αυτή τη στιγμή αντιπολιτεύονται τα κυβερνητικά στελέχη την κυβέρνησή τους. Αυτό τα λέει όλα» τονίζουν από τη ΝΔ, προβάλλοντας ιδιαίτερα τις απόψεις των Μανώλη Γλέζου, Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Αλέξη Μητρόπουλου, Σοφίας Σακοράφα, που ουσιαστικά θέτουν μια σειρά ενστάσεων για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πρόσφατο Εurogroup.

Προβλήματα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τη χιονόπτωση έχουν προκληθεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία. Διεκόπη η σιδηροδρομική συγκοινωνία από Αλεξανδρούπολη έως Ορμένιο. Η σορός μιας γυναίκας αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Βούλας. Η γυναίκα, ηλικίας περίπου 30 ετών και ύψους περίπου 1,60μ., με μαύρα μαλλιά, φορούσε μπλε παντελόνι και ροζ μπλούζα.

Τη δίκη του παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης, καλώντας την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να βρει τη δύναμη να πει «έστω και τώρα 'ΟΧΙ' στο 'ΝΕΙΝ' του Σόιμπλε». Επικαλείται μάλιστα και τη δήλωση Γλέζου, η οποία, επιβεβαιώνει τις θέσεις του.

Κόσμος: Για τις 8 Μαρτίου αναβλήθηκε η δίκη των τριών δημοσιογράφων του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera που κατηγορούνται για διασπορά ψευδών ειδήσεων και προπαγάνδα υπέρ των Αδελφών Μουσουλμάνων. Στην πρώτη δίκη, που διεξήχθη τον Ιούνιο του 2014, οι δύο είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά ετών και ο τρίτος σε 10ετή κάθειρξη. Όμως το Εφετείο ακύρωσε την απόφαση τον Ιανουάριο και διέταξε την επανάληψη της δίκης.

To γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ» συμμετέχει από τη Δευτέρα στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, γνωστοποίησε πηγή του γαλλικού υπουργείου Άμυνας στο Μπαχρέιν. Οι επιχειρήσεις από το αεροπλανοφόρο θα μειώσουν σημαντικά το χρόνο που χρειάζονται τα αεροσκάφη για τους βομβαρδισμούς.

O ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι δεν θα ξεκινήσει τη διαδικασία απόσυρσης των βαρέων όπλων από την πρώτη γραμμή του μετώπου στη ανατολική Ουκρανία καθώς οι φιλορώσοι αυτονομιστές δεν έχουν σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών θέσεων παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Στο επίκεντρο πολιτικού σκανδάλου βρίσκονται δύο πρώην υπουργοί και νυν βουλευτές στη Βρετανία, ο πρώην ΥΠΕΞ Τζακ Στρο και ο πρώην υπουργός Άμυνας Μάλκολμ Ρίφκιντ. Δημοσιογράφοι, που υποδύονταν τους επιχειρηματίες, τους κατηγορούν ότι δέχθηκαν έναντι αμοιβής να χρησιμοποιήσουν την πολιτική τους επιρροή προκειμένου να προωθήσουν μια ιδιωτική επιχείρηση.

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να προετοιμάζονται για πόλεμο εν όψει των ετήσιων στρατιωτικών γυμνασίων που διεξάγουν από κοινού οι αμερικανικές και νοτιοκορεατικές δυνάμεις. Kάθε χρόνο η ένταση κλιμακώνεται πριν από τα στρατιωτικά γυμνάσια των δύο χωρών, τα οποία ξεκινούν στις αρχές Μαρτίου.

Οικονομία: Το πρωί της Τρίτης 24 Φεβρουαρίου θα κατατεθεί στους θεσμούς η λίστα της κυβέρνησης με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Eurogroup. Στην κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει αισιοδοξία ότι η λίστα θα γίνει αποδεκτή, ώστε στη συνέχεια να γίνει η τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών.

«Περιμένω απόψε το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων ελπίζοντας ότι έχει γίνει κατανοητό ότι θα πρέπει να είμαστε συγχρόνως φιλόδοξοι αλλά και ρεαλιστές» δήλωσε ο γάλλος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σχετικά με τις εξελίξεις στην ελληνική υπόθεση. «Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Β» διαβεβαίωσε  ο ίδιος.

Θετικά αποτιμά τη συμφωνία του Eurogroup ο γερμανός οικονομολόγος Ρούντολφ Χίκελ. Ο συμβιβασμός, σύμφωνα με τον ίδιο, αφήνει σημαντικά περιθώρια ελιγμών στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Αθλητισμός: «Συγγνώμη» για τη ρατσιστική συμπεριφορά που φέρεται να είχε στο μετρό του Παρισιού ζήτησε ένα Ρίτσαρντ Μπάρκλι, ο οποίος είναι ένας από τους οπαδούς των οποίων η φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και φέρονται ως πρωταγωνιστές της ρατσιστικής επίθεσης.

Με γκολ του Φεκίρ στο 67ο λεπτό η Λιόν έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Ναντ στο «Ζερλάν» και τέθηκε εκ νέου επικεφαλής στην κατάταξη του Championnat, προσπερνώντας την Παρί Σεν Ζερμέν που είχε βρεθεί προσωρινά στην κορυφή. Σημαντική νίκη με 2-0 πέτυχε η Μονπελιέ στην έδρα της Γκινγκάμπ, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος. Σανσόν (2') και Μπεριγκό (55') οι σκόρερ του αγώνα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: