29 Ιανουαρίου, 2015

ΠΟΣΟ ΣΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΙ;

 

Ο σοφός λαός έκανε και κάτι ακόμη που το θεωρούμε σπουδαίο: Έστειλε στο σπίτι τους βουλευτές οι οποίοι είχαν ένα πνεύμα αλαζονικό. Ένα πνεύμα αυταρχικότητας και μισαλλοδοξίας. Όταν μιλούσαν στην τηλεόραση είχες την αίσθηση ότι άκουγες τον… Λουδοβίκο τον ΙΔ΄, ο οποίος, όταν ήταν 22 ετών δήλωσε σε όλους τους υπουργούς και τους συμβούλους του ότι θα κυβερνήσει μόνος του. Λέγεται μάλιστα ότι είπε την περίφημη φράση: "Το κράτος, είμαι εγώ" (L' État, c'est moi)!..

Αυτές τις μέρες ζήσαμε κάποια γεγονότα τα οποία θ’ αποτελέσουν χρήσιμη ύλη για τους ερευνητές του μέλλοντος. Γεγονότα τα οποία δημιούργησαν εντυπώσεις, γεγονότα που καθηλώνουν τον αναγνώστη από αιφνιδιασμούς, αλλά και γεγονότα που μελαγχολούν τον πολίτη. Πρώτα-πρώτα το εκλογικό αποτέλεσμα. Εδώ ο σοφός λαός έδωσε μεν την εξουσία στον Σύριζα και δη στον κ. Αλέξη Τσίπρα, αλλά όχι με απόλυτη πλειονοψηφία. Και τούτο για να μη μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Επί παραδείγματι, θα επιβληθεί … χαράτσι και στο ορθόδοξο θρησκευτικό φρόνημα των Ελλήνων, που είχε πει ο (όντως, ευγενέστατος) κ. Κουράκης, ο οποίος σήμερα ανέλαβε και υπεύθυνο πόστο στο Υπουργείο Πολιτισμου, Παιδείας και Θρησκευμάτων; Ελπίζουμε πως όχι, αφού, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Πάνου Καμμένου, έχουν τεθεί «κόκκινες γραμμές» στα όρια της ελευθερίας κινήσεων του Σύριζα σε θέματα εθνικά, θρησκευτικά ή μεταναστευτικό. Ο σοφός λαός, όμως, έκανε και κάτι ακόμη που το θεωρούμε σπουδαίο: Έστειλε στο σπίτι τους βουλευτές οι οποίοι είχαν ένα πνεύμα αλαζονικό. Ένα πνεύμα αυταρχικότητας και μισαλλοδοξίας.

Όταν μιλούσαν στην τηλεόραση είχες την αίσθηση ότι άκουγες τον… Λουδοβίκο τον ΙΔ΄, ο οποίος, όταν ήταν 22 ετών δήλωσε σε όλους τους υπουργούς και τους συμβούλους του ότι θα κυβερνήσει μόνος του. Λέγεται μάλιστα ότι είπε την περίφημη φράση: "Το κράτος, είμαι εγώ" (L' État, c'est moi).Δράττομαι της ευκαιρίας να πω, ότι ο Λουδοβίκος ΙΔ΄ είναι ο άνθρωπος ο οποίος μείωσε πολύ την δύναμη των κοινοβουλίων και των δημοκρατικών, ενώ παράλληλα ύψωσε τον βασιλικό θεσμό πάνω από τους νόμους και αποτελεί τον χαρακτηριστικότερο εκπρόσωπο της απολυταρχίας όχι μόνο του 17ου αιώνα, αλλά και όλου του κόσμου.

Πίστευε ότι είναι ο εκπρόσωπος του Θεού στη Γη και μάλιστα πως είναι το επίκεντρο του κόσμου! Μόνο που ο σοφός λαός, απ’ ό,τι αποδεικνύει η ιστορία, έχει κάνει και λάθη στο παρελθόν. Το 1920, για παράδειγμα, δεν έδωσε το δικαίωμα στον Ελευθέριο Βενιζέλο να εκλεγεί ούτε βουλευτής! Ήρθε η Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και στη συνέχεια «ψάχναμε να τον βρούμε» για να περισώσει ό,τι μπορούσε από τα εθνικά μας εδάφη με την περίφημη Συνθήκη της Λωζάννης (Ιούλιος 1923), που κάποιοι σήμερα θέλουν να την καταστρατηγήσουν!

Αλλά και στις φετινές εκλογές ο «σοφός λαός» δεν πήγε να κάνει και άλλο ένα λάθος; Παρά λίγο να δώσει το δικαίωμα σε έναν εφιάλτη της πολιτικής μας ζωής, που μας έβαλε στο Μνημόνιο, να ξαναμπεί στη Βουλή! Τόσο εύκολα, λοιπόν, λησμόνησε ο λαός μας το Καστελόριζο; Λωτοφάγοι γίναμε εμείς οι Έλληνες; Αυτός ο «σοφός λαός», λοιπόν, (εν αγνοία του ασφαλώς) παρά λίγο να κάνει και ένα άλλο λάθος:

Να βάλει στη Βουλή, δηλαδή, έναν περίεργο και γραφικό άνθρωπο, ο οποίος, έχοντας σχέση με επιχειρηματίες, προπαγανδίζει εδώ και χρόνια ό,τι μέτρα θέλουν να περάσουν οι κάθε λογής «νταβατζήδες» της πολιτικής μας ζωής και στη συνέχεια, στο όνομα μιας δήθεν φιλολαϊκής πολιτικής και... κάθαρσης του δημόσιου ή κοινωνικού βίου, κάνοντας το άσπρο μαύρο,  βγαίνει από τηλεοράσεως, και επιτίθεται συλλήβδην σε διάφορες κατηγορίες ανθρώπων για να μας παριστάνει στη συνέχεια τον... προφήτη. Ας προσέχουμε, λοιπόν, διότι η ψήφος είναι σαν τη σφαίρα: Έτσι και φύγει δεν ξαναγυρίζει!.. 



 


Δεν υπάρχουν σχόλια: