06 Σεπτεμβρίου, 2014

ΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ

 

Δέος και αγωνία προκαλούν τα ευρήματα στην Αμφίπολη. Το ερώτημα τι κρύβει η τύμβος περιμέτρου 500 μέτρων αναμένεται να απαντηθεί σύντομα καθώς οι αρχαιολόγοι βρίσκονται μόλις μια ανάσα από την αποκάλυψη. Τα σενάρια ότι ο τάφος ανήκει στην Ρωξάνη ή σε αρχιστράτηγο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η σκέψη ότι ίσως να περιλαμβάνει την ταριχευμένη σωρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου προκαλούν παγκόσμιο ενδιαφέρον ερευνητών, ιστορικών και άλλων υπηρεσιών. Οι αρχαιολόγοι βρίσκονται τώρα μπροστά στην μεγαλοπρεπή πύλη και η αγωνία τους κορυφώνεται για το τι θα συναντήσουν όταν την ανοίξουν.

Για το θέμα ενημερώνεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενώ δόθηκε εντολή να πιστοποιηθεί άμεσα η ανασκαφή έως τέλος Αυγούστου. Επιστήμονες από Αμερική Αυστραλία και Ευρώπη ζήτησαν να παραστούν στην διάνοιξη του μεγαλύτερου Μακεδονικού τάφου που εντοπίσθηκε στην ιστορία της χώρας μας αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό. Οι κάτοικοι στην κλειστή κοινωνία της Μεσολακιάς είναι ανάστατοι και περιμένουν με αγωνία να μάθουν την ιστορία που κρύβει ο τόπος τους, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη σύσκεψη θεσμικών προσώπων του Νομού Σερρών για να εκτιμηθεί η έως τώρα κατάσταση. Η πρώτη είσοδος της τύμβου εντοπίσθηκε την Παρασκευή και ένας διάδρομος περίπου είκοσι μέτρων οδηγεί σ ένα ταξίδι χιλιάδων χρόνων πίσω.

Έκπληκτοι οι ανασκαφείς με τον συντονισμό της επικεφαλής αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη αντίκρισαν την μεγάλη πύλη με δυο μεγάλα αγάλματα να βρίσκονται στις δυο πλευρές της ενώ για να αγγίξει κανείς την μεγάλη πόρτα πρέπει να ανέβει ορισμένα σκαλοπάτια. Δεξιά και αριστερά το μεγάλο οικοδόμημα που παραπέμπει σε βασιλικό τάφο υπάρχουν τοιχογραφίες και μακεδονικά σύμβολα. Η είσοδος της τύμβου είναι σκεπασμένη με ένα πρόχειρο κιόσκι που έφτιαξε εκεί το επιτελείο της ανασκαφής ενώ η πρόσβαση έχει απαγορευτεί σε όλους πλην των εργαζομένων στην αρχαιολογική υπηρεσία.

Οι εργασίες στον λόφο Καστά συνεχίζονται αδιάκοπα και διακόπτεται μόνο με την δύση του Ήλιου. Μετά την αποκάλυψη των δύο αγαλμάτων με τη μορφή Σφίγγας ή λιονταριών οι αρχαιολόγοι εξετάζουν με κάθε λεπτομέρεια το υλικό του διαδρόμου προς την πύλη του τάφου, καθώς είναι πιθανό να υπάρχουν ενδιαφέροντα ευρήματα, από χρόνους μετά την ταφή και τα οποία θα τους προετοιμάσουν για το τι θα αντικρίσουν μόλις ανοίξει ο τάφος. Όλες οι ανασκαφικές διαδικασίες γίνονται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ έχει δοθεί σαφέστατη εντολή να μην γίνουν ανακοινώσεις έως ότου ολοκληρωθούν. 

Έτσι τηρείται απ όλους σιγή ιχθύος. Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωϋσιάδης επιβεβαιώνει στο Thousandnews.gr την ανεύρεση της εισόδου στην τύμβο αλλά είναι λακωνικός στις δηλώσεις του «Ναι εντοπίσθηκε η είσοδος αλλά κανένα άλλο στοιχείο- κύριε Ροδάκογλου- δεν μας οδηγεί ακόμα πουθενά, σε όσα γράφονται και όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό»Αποστάσεις ασφαλείας κρατάει και ο νεοκλεγής δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος «Ο λόγος μας πρέπει να είναι υπεύθυνος. Πρέπει να υπάρχει τεκμηρίωση». «Δεν γνωρίζω τίποτα, αυτά θα σας τα πει η αρχαιολογία» δηλώνει στο Thousandnews.gr ο Πρόεδρος της Μεσσολακιάς Θόδωρος Σίμος - Μας απαγορεύουν να μιλάμε γι αυτό.

Κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους. Μακάρι η ιστορία να είναι θαμμένη εδώ θα είναι πολύ καλό για το χωριό μας» Επικεφαλής της ανασκαφής κ. Κατερίνα Περιστέρη: Ωστόσο σε επίσημη παρουσίαση της ανασκαφικής της δουλειάς η αρχαιολόγος Κατερίνας Περιστέρη υποστήριξε ότι όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τον τάφο της Ρωξάνης και του Αλέξανδρου (γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου).Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια της 26ης επιστημονικής συνάντησης που αφορά τις ανασκαφές στη Μακεδονία και Θράκη που συνδιοργανώνεται από τον Τομέα Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μετά το θάνατο του Μέγα Αλέξανδρου, ο Κάσσανδρος είχε στείλει στην Αμφίπολη τη Ρωξάνη και το μικρό Αλέξανδρο, όπου στη συνέχεια τους θανάτωσε. Το ταφικό μνημείο κατασκευάστηκε από τον αγαπημένο αρχιτέκτονα του Μέγα Αλέξανδρου, Δεινοκράτη, και όπως αναφέρει και ο Διόδωρος ο Σικελιώτης, ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν θαυμαστής της Αμφίπολης και σκόπευε να φτιάξει ένα μεγαλοπρεπή ναό για να τιμήσει την πόλη απ όπου απέπλευσε το 334π.χ. ο στόλος του για την εκστρατεία στην Ασία.

Το μνημείο είναι καλυμμένο με ποταμίσια άμμο και κοκκινόχωμα σχηματίζοντας ένα μεγάλο τύμβο που μοιάζει με λόφο Για την εξέλιξη της ανασκαφής ενημερώνονται επίσης ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Ορφανός και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

 

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΕΙΤΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ


Για οριστικό τέλος στο «Βάσανο» και στην γραφειοκρατία σχετικά με την έκταση στην περιοχή Βαρνάβα Αττικής, όπου θα γίνουν ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών υποσχέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Ταγαράς, στην συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Ο Μακαριώτατος δέχτηκε χθες το πρωί τον Υπουργό, όπου του παρουσίασε τις διάφορες δυσκολίες σε θέματα που υπάρχουν όσο αναφορά τις εκκλησιαστικές εκτάσεις και την χορήγηση αδειών από το κράτος.


Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την χωροθέτηση των ιδρυμάτων της Αρχιεπισκοπής στον Βαρνάβα Αττικής. Να σημειώσουμε, ότι η έκταση των 160 στρεμμάτων παραχωρήθηκε στην Αρχιεπισκοπή με στόχο να γίνει ένα γηροκομείο. 


Ο κ. Ταγαράς, άκουσε τα προβλήματα που είχε ο Αρχιεπίσκοπος και υποσχέθηκε μια γρήγορη επίλυση, για να διευκολυνθεί έτσι το φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Ο Μακαριώτατος, είπε ότι αν και εξωτερικά το κτίσμα μοιάζει με έπαυλη, εσωτερικά έχει σχεδιασμό γηροκομείου και εκεί θα φιλοξενηθούν 30 άτομα.


 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ελλάδα: Απαγορεύονται, με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο δυτικό τμήμα του κέντρου της πόλης, «για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης». Η απαγόρευση ισχύει ήδη, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, ώς και τις 6 το πρωί της Δευτέρας. Κανονικά θα γίνουν τα συλλαλητήρια. Από την ερχόμενη χρονιά ξεκινά η διαδικασία για την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κτισμάτων της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών, με στόχο όλα τα στοιχεία να αποτυπωθούν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα τηρείται στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Σε αναζήτηση νέας ισορροπίας, εν μέσω αυξημένης καχυποψίας, κινούνται Αθήνα και Αγκυρα, μετά την ένταση των τελευταίων ημερών και τις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν στα Κατεχόμενα. 

Παρά το αρνητικό κλίμα στη συνάντηση που έγινε στην Ουαλία, οι δυο ηγέτες συμφώνησαν να διεξαχθεί τον προσεχή Νοέμβριο στην Αθήνα το 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας, παρουσία Νταβούτογλου. Να ξαναβρεί το νήμα της σχέσης της κεντροδεξιάς με μεγάλο τμήμα της κοινωνικής της βάσης, να αποκαταστήσει το αίσθημα εμπιστοσύνης με διαχρονικούς της συμμάχους και παράλληλα να επιδιώξει να κερδίσει και κεντρώους ψηφοφόρους είναι ο βασικός στόχος του Αντώνη Σαμαρά με την ομιλία του στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ, όπου στο επίκεντρο θα βρεθεί το πακέτο των «στοχευμένων φοροελαφρύνσεων». 

Με συγκέντρωση των ενστόλων στον Λευκό Πύργο το απόγευμα της Παρασκευής, άνοιξε ο «χορός» των κινητοποιήσεων εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό. Το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΕΚΘ. Στη Θεσσαλονίκη, ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα.

Κόσμος:Ανεβάζουν την πίεση οι «28» στη Μόσχα για να κάνει κινήσεις αποκλιμάκωσης στην ουκρανική κρίση, απειλώντας και τον ρωσικό οικονομικό «γίγαντα» της Gazprom με το νέο πακέτο κυρώσεων. Οι Βρυξέλλες εμφανίζονται έτοιμες να εφαρμόσουν τα νέα μέτρα τη Δευτέρα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο υποχώρησης εάν η εκεχειρία στη ανατολική Ουκρανία κρατήσει. Η κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε θα επιβάλει τετραήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, αρχής γενομένης από την 18η Σεπτεμβρίου, κλιμακώνοντας τις προσπάθειες να σταματήσει η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού Έμπολα που πλήττει αρκετές περιοχές της Δυτικής Αφρικής, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος από το προεδρικό μέγαρο.

Παρά το δύσκολο ξεκίνημα, με εκρήξεις στο Ντονέτσκ, η εκεχειρία στην οποία συμφώνησαν στο Μινσκ Κίεβο και φιλορώσοι ένοπλοι φαίνεται να τηρείται στα ανατολικά της Ουκρανίας μέχρι το πρωί του Σαββάτου. Μαζί με την εκεχειρία έχει συμφωνηθεί κατ' αρχήν η ανταλλαγή κρατουμένων και η διάνοιξη διαδρόμων ανθρωπιστικής βοήθειας. Έτοιμη να προχωρήσει εντός ημερών σε νέες κυρώσεις βάρος της Μόσχας η ΕΕ εάν υπάρξει αναζωπύρωση. Συνάντηση με τους τέσσερις ηγέτες του Κογκρέσου θα έχει την ερχόμενη Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών για τη δράση του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία και το Ιράκ. 

Η Ουάσινγκτον ήδη απηύθυνε από το τραπέζι του ΝΑΤΟ κάλεσμα για συμμαχία προθύμων κατά των τζιχαντιστών. Οι πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν κατ' αρχήν να επιβάλουν νέες αυστηρότερες οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας για την εμπλοκή της στην κρίση στην Ουκρανία, μέτρα τα οποία αναμένεται να εγκριθούν οριστικά τη Δευτέρα, δήλωσαν διπλωμάτες.

Οικονομία: «Δεν είναι δικός μου νόμος ο ΕΝΦΙΑ, δεν θα απολογηθώ για αυτόν» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στη σύλληψη του κεντρικού τραπεζίτη της Αλβανίας, Αρντιάν Φουλάνι, προχώρησαν οι Αρχές της χώρας το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φουλάνι κατηγορείται για υπεξαίρεση μεγάλου ποσού από την Κεντρική Τράπεζα.  

Τη διαμόρφωση ενός εθνικού μνημονίου για τη σταθερότητα και τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας, από νέους κινδύνους, στη βάση εθνικής συμφωνίας, πρότεινε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, κατά την ομιλία του σε δείπνο πελατών της ΕΤΕ, στο οποίο παρακάθισαν περίπου 350 επιχειρηματίες.

Αθλητισμός: Στη νέα προσπάθεια της Εθνικής που ξεκινάει με τα προκριματικά του Euro 2016, στάθηκε ο Στέφανος -Κλάους- Αθανασιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι η γαλανόλευκη πρέπει να διατηρηθεί στον δρόμο των επιτυχιών ξεκινώντας με νίκη επί της Ρουμανίας την Κυριακή στο άδειο -λόγω τιμωρίας- Καραϊσκάκη. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γιώργου Τζαβέλλα. Τελευταία προπόνηση το Σάββατο. Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη Χάλμσταντ από τη Σουηδία με 3-0, σε αγώνα για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2015.

Η αναμέτρηση διεξήχθη στο πλαίσιο του 7ου ομίλου και τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Γκουιντέτι στο 52΄ και Τελίν, στο 73ο λεπτό και στις καθυστερήσεις.Με ένα επιπλέον κίνητρο θα έρθουν οι Ρουμάνοι στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» για την αναμέτρηση με την Ελλάδα στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2016. Συγκεκριμένα λοιπόν, η Ομοσπονδία της χώρας μετά από συνάντηση με τους αρχηγούς της ομάδας συμφώνησε πριμ 200 χιλιάδων ευρώ σε κάθε έναν από τους παίκτες σε περίπτωση κατάληψης της πρώτης θέσης και συνεπώς απευθείας πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2016 που θα διεξαχθεί στη Γαλλία.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ (6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)
1910:Ο Ελευθέριος Βενιζέλος μιλάει για πρώτη φορά στον ελληνικό λαό, σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.
1955:Στην Κωνσταντινούπολη ξεσπά το πογκρόμ των Τούρκων με αφορμή την προβοκάτσια στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε εννέα ώρες καταστρέφονται 4.500 ελληνικά καταστήματα, 1.000 σπίτια, 73 εκκλησίες και 37 σχολεία. Είναι η αρχή του τέλους της Πόλης.
1961: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά της βασίλισσας Αμαλίας.
1969: Ο Ντέιβιντ Μπάουι φτάνει στο Νο1 του πίνακα των επιτυχιών της Μ.Βρετανίας με το τραγούδι: Space Oddity
1985: Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος αποσκιρτά από τη Νέα Δημοκρατία και ιδρύει τη Δημοκρατική Ανανέωση (ΔΗΑΝΑ).
ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ
1757: Μαρκήσιος ντε Λαφαγιέτ, Γάλλος ευγενής και επαναστάτης, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό της γαλλικής επανάστασης.
ΘΑΝΑΤΟΙ
1998: Ακίρα Κουροσάβα, Ιάπωνας σκηνοθέτης
2002: Ίλυα Λιβυκού, Ελληνίδα ηθοποιός







6/9/2014 - Ο... ΠΥΡΗΝΑΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία οδηγούν αργά αλλά σταθερά στη Νέα Οθωμανία. Ο Ερντογάν έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν σκληρό μηχανισμό στελεχών, που έχουν δύο κύρια χαρακτηριστικά: Το ένα είναι ότι τα άτομα αυτά είναι νεαρά σε ηλικία, φιλόδοξα, προέρχονται από υποβαθμισμένα οικονομικά και κοινωνικά λαϊκά στρώματα και είναι σκληροί ισλαμιστές. Το άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι τα άτομα αυτά, ακριβώς επειδή ανασύρθηκαν από την αφάνεια από τον ίδιο τον Ερντογάν -όπως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα- και επειδή η ισλαμική ηθική επικρατεί της κοινωνικής και της πολιτικής ηθικής, είναι αποφασισμένα να υπηρετήσουν τον νέο πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας υπερασπιζόμενα με αυταπάρνηση τα «έργα» του ευεργέτη τους αλλά και της οικογένειάς του, που σε οικονομικό επίπεδο, σύμφωνα με υπολογισμούς, αγγίζουν - αν δεν το έχουν ξεπεράσει ήδη - τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ποσό που σε συνδυασμό με την απολύτως προσωποπαγή και αυταρχική διαχείριση της εξουσίας, όπως ακριβώς επιβάλλει και το Κοράνι, μπορεί να φιμώσει το σύνολο των ΜΜΕ και να οδηγήσει στο πολιτικό περιθώριο τα ούτως ή άλλως φτωχά ιδεολογικά και αδύναμα κόμματα της αντιπολίτευσης. Οσον αφορά την ιδεολογική συγκρότηση του ίδιου του Ερντογάν, του υποτακτικού του Νταβούτογλου και των στενών συνεργατών του, όπως ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν και ο πρώην σύμβουλός του και νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιαλτζίν Ακντογαν, αυτή δεν απέχει και πολύ από την ιδεολογία των αποκεφαλιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Απλά, ο Ερντογάν και οι υποτακτικοί του δεν κρατούν τα γιαταγάνια και τα μαχαίρια των αποκεφαλισμών, τα οποία όμως φροντίζουν να στέλνουν και εξοπλίζουν μ’ αυτά τα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, που διαπράττουν τη γενοκτονία των χριστιανών, των Γεζιντί, που κατοικούν στην περιοχή χιλιάδες χρόνια πριν από την εμφάνιση του Ισλάμ στην περιοχή. Να υπογραμμίσουμε ότι το δίδυμο Ερντογάν - Νταβούτογλου υποστήριξε από την αρχή της επιχείρησης αποσταθεροποίησης της Συρίας την Αλ Νούσρα και την ομάδα των αποκεφαλιστών που εξελίχθηκε σε «κυβέρνηση» του Ισλαμικού Κράτους, με κάθε τρόπο.

Από τα αεροδρόμια της Τουρκίας πέρασαν ουσιαστικά χωρίς έλεγχο χιλιάδες ισλαμιστές τρομοκράτες που προέρχονταν από διάφορες χώρες της Αφρικής και της Ευρώπης, οι οποίοι στη συνέχεια, αφού φιλοξενούνταν, αναλόγως του «βαθμού» τους, ως και σε πεντάστερα ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη, μεταφέρονταν στην περιοχή της Αλεξανδρέττας και της Αντιόχειας, όπου ήταν η κεντρική βάση των αποκεφαλιστών. Εκεί, αφού γινόταν η στρατολόγηση στις μονάδες των τζιχαντιστών, ακολουθούσε η διακίνησή τους από τα τουρκοσυριακά σύνορα στο εσωτερικό της Συρίας, όπου παρελάμβαναν εξοπλισμό που είχε αποσταλεί εκεί με τουρκικά φορτηγά, υπό την άμεση επίβλεψη των στελεχών της ΜΙΤ, που επέβαιναν σ’ αυτά. Από τις σελίδες αυτής της εφημερίδας αποκαλύψαμε συγκεκριμένες επιχειρήσεις της ΜΙΤ, που μετέφεραν εξοπλισμό στους αποκεφαλιστές, επιχειρήσεις τις οποίες αποπειράθηκε να αποκαλύψει και μέρος του τουρκικού κράτους που ελεγχόταν από τον ιμάμη Γκιουλέν, στελέχη του οποίου τώρα βρίσκονται στη φυλακή.

Κατά την ταπεινή μας άποψη, το Ισλαμικό Κράτος είναι γέννημα θρέμμα της Δύσης και συγκεκριμένα της Ουάσινγκτον, του Λονδίνου και των Παρισίων, και δημιουργήθηκε με την ενεργό ανάμειξη της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ για δύο λόγους: Ο ένας είναι γεωπολιτικός, με στόχο να δημιουργηθεί ένας ενδιάμεσος χώρος, μια ιδιότυπη buffer zone, για να απομακρυνθούν το Ιράν και το σιιτικό Ιράκ από την αλαουιτική Συρία και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Ο άλλος σχετίζεται με την επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη και έχει ως στόχο την απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο. Η επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία αλλά και οι πεισμώδεις προσπάθειες της Ουάσινγκτον για την ακύρωση του South Stream θα περιορίσουν την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Αρα το κενό που θα δημιουργηθεί πρέπει να καλυφθεί με το άφθονο φυσικό αέριο του Κατάρ, το οποίο θα μεταφερθεί με αγωγό που θα διέλθει από τη Σαουδική Αραβία, την επικράτεια του Ισλαμικού Κράτους και την Τουρκία.