06 Σεπτεμβρίου, 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΕΙΤΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ


Για οριστικό τέλος στο «Βάσανο» και στην γραφειοκρατία σχετικά με την έκταση στην περιοχή Βαρνάβα Αττικής, όπου θα γίνουν ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών υποσχέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Ταγαράς, στην συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Ο Μακαριώτατος δέχτηκε χθες το πρωί τον Υπουργό, όπου του παρουσίασε τις διάφορες δυσκολίες σε θέματα που υπάρχουν όσο αναφορά τις εκκλησιαστικές εκτάσεις και την χορήγηση αδειών από το κράτος.


Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την χωροθέτηση των ιδρυμάτων της Αρχιεπισκοπής στον Βαρνάβα Αττικής. Να σημειώσουμε, ότι η έκταση των 160 στρεμμάτων παραχωρήθηκε στην Αρχιεπισκοπή με στόχο να γίνει ένα γηροκομείο. 


Ο κ. Ταγαράς, άκουσε τα προβλήματα που είχε ο Αρχιεπίσκοπος και υποσχέθηκε μια γρήγορη επίλυση, για να διευκολυνθεί έτσι το φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Ο Μακαριώτατος, είπε ότι αν και εξωτερικά το κτίσμα μοιάζει με έπαυλη, εσωτερικά έχει σχεδιασμό γηροκομείου και εκεί θα φιλοξενηθούν 30 άτομα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: