26 Μαρτίου, 2014

Η ΕΠΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Μείωση του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς κατά 7,4% το 2013 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο διαπιστώνει η ΕΛΣΤΑΤ. Τι σημαίνει αυτό για το success story των κυρίων Σαμαρά – Βενιζέλου; Σημαίνει ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις (που έχουν απομείνει), παρά τη δραματική μείωση (κατά 30 με 40%) του «κόστους εργασίας» στα χρόνια των μνημονίων, δεν καταφέρνουν να γίνουν «ανταγωνιστικές» και να μπουν με αξιώσεις στις αγορές του εξωτερικού.

Αρα, ή βάζουν στην τσέπη περισσότερα κέρδη οι επιχειρηματίες εφόσον δεν μειώνουν τις τιμές πώλησης των προϊόντων τους ή αυξήθηκαν θεαματικά τα άλλα κόστη παραγωγής (λ.χ. πρώτες ύλες, ρεύμα, φόροι κ.λπ.), είτε τα ελληνικά προϊόντα δεν καλύπτουν την πραγματική ζήτηση και δεν αξίζουν τα λεφτά τους, είτε έχει καταρρεύσει η ίδια η παραγωγή και η εξαγωγική δραστηριότητα ή ισχύουν όλα μαζί -πράγμα που κατά την άποψή μου είναι και το πιθανότερο.

 Παρ’ όλα αυτά, αγαπητοί αρμόδιοι υπουργοί, οικονομικοί αναλυτές και δημοσιογραφικά φιλοκυβερνητικά «παπαγαλάκια», διαλέξτε μια εξήγηση να μας πλασάρετε για το τι εμποδίζει την «ανάπτυξη». Μη μας πείτε πάλι -αν είναι δυνατόν- ότι φταίει η «γραφειοκρατία» του Δημοσίου, το «μεγάλο κράτος», οι υψηλές «εργοδοτικές εισφορές» (που σπάνια πληρώνονται, ούτως ή άλλως), οι «συντεχνίες», τα «συνδικάτα», η «Αριστερά», το βρεγμένο γήπεδο, η σχετικότητα της έννοιας του «φρέσκου» προϊόντος κ.ο.κ.

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


Τίτλους τέλους ρίχνει και επίσημα η Malaysia Airlines στο θρίλερ με την εξαφάνιση του μοιραίου Boeing. Η εταιρεία έστειλε το παρακάτω SMS στους συγγενείς των επιβατών...
«Η Malaysia Airlines εκφράζει τη λύπη της που πρέπει να υποθέσουμε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η πτήση MH370 έχει χαθεί και ότι κανένας από τους επιβαίνοντες δεν επέζησε. Όπως θα ακούσετε από τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, θα πρέπει τώρα να αποδεχτούμε όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι το αεροπλάνο έπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό». Ανάλογη ήταν και η ομιλία του πρωθυπουργού της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ...

«Σήμερα το απόγευμα ενημερώθηκα από τους εκπροσώπους της βρετανικής υπηρεσίας διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων (Air Accidents Investigation Branch, AAIB). Με πληροφόρησαν ότι η Inmarsat, η βρετανική εταιρεία που παρείχε τις δορυφορικές εικόνες που υποδείκνυαν τους νότιους και βόρειους αεροδιάδρομους, πραγματοποίησε επιπλέον υπολογισμούς με βάση τα δεδομένα. Χρησιμοποιώντας ένα είδος ανάλυσης που ποτέ πριν δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε μια τέτοιου είδους έρευνα, ήταν  θέση να ρίξουν περισσότερο φως στη διαδρομή του MH370.

Βασιζόμενοι στη νέα τους ανάλυση, η Inmarsat και η AAIB κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η MH370 πέταξε κατά μήκος του νότιου αεροδιάδρομου και η τελευταία του θέση ήταν στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ.Είναι μια απομονωμένη τοποθεσία, μακριά από οποιοδήποτε σημείο προσγείωσης. Έτσι, με βαθιά θλίψη και απογοήτευση, πρέπει να σας ενημερώσω, ότι σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η πτήση MH370 κατέληξε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Θα πραγματοποιήσουμε μια συνέντευξη Τύπου αύριο με περισσότερες πληροφορίες. Στο μεταξύ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για αυτή τη νέα εξέλιξη, όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Μοιραστήκαμε αυτή την πληροφορία με αφοσίωση στη διαφάνεια και σεβασμό στις οικογένειες, δύο αρχές που καθοδήγησαν αυτήν την έρευνα.

Η Malaysia Airlines έχει ήδη μιλήσει στις οικογένειες των επιβατών και του πληρώματος για να τις ενημερώσει για την εξέλιξη. Για αυτές, οι τελευταίες εβδομάδες ήταν σπαρακτικές. Γνωρίζω ότι τα νέα αυτά θα είναι ακόμη δυσκολότερα. Παρακαλώ τα Μέσα να σεβαστούν την ιδιωτικότητα τους και να τους δώσουν το χώρο που χρειάζονται σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας.

ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ



Συζητήσεις για χορήγηση δανείου ύψους 15-20 δισ. δολαρίων.  Η Ουκρανία, η οικονομία της οποίας έχει πληγεί μετά από πολλούς μήνες πολιτικής αναταραχής αλλά και για λόγους κακοδιαχείρισης, διαπραγματεύεται με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τη χορήγηση δανείου ύψους τουλάχιστον 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων ώστε να αποφύγει τη χρεοκοπία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικός Αλεξάντρ Σλάπακ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, που έκανε αυτές τις δηλώσεις πριν από την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου στο Κίεβο, το ποσό μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 20 δισ. δολάρια. «Ελπίζω ότι αύριο θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα τελευταία εμπόδια», είπε ο Σλάπακ. Το ΔΝΤ, η αποστολή του οποίου στο Κίεβο έληξε σήμερα, θα πρέπει να λάβει την έγκριση των πιθανών δανειστών προτού να δεσμευτεί για τη χορήγηση κάποιου ποσού, σημείωσε. Μεταξύ άλλων η Ουκρανία οφείλει 16 δισ. δολάρια στη Ρωσία ενώ η νέα κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα χρειαστεί συνολικά περίπου 35 δισ. για να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Σλάπακ σημείωσε εξάλλου ότι το υπουργείο προβλέπει πως η ουκρανική οικονομία που πέρσι κατέγραψε μηδενική ανάπτυξη θα συρρικνωθεί περαιτέρω, κατά 3% εντός του τρέχοντος έτους.

OΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ: ΠΩΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΙΧΘΕΙ ΟΥΤΕ ΣΦΑΙΡΑ


Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις με εθνόσημα ή μη έδρασαν εξαιρετικά και παράλληλα με δυνάμεις κυβερνοπολέμου της Ρωσίας στην επιχείρηση υποστήριξης των δυνάμεων αυτοάμυνας της Κριμαίας. Πρόκειται για μια μοναδική επιχείρηση στα παγκόσμια στρατιωτικά χρονικά όπου καταλήφθηκε μια περιοχή τέτοιας έκτασης και με τέτοια συγκέντρωση δυνάμεων από την πλευρά του αντιπάλου (18.000 άνδρες) χωρίς να πέσει ούτε σφαίρα!

Συγκεκριμένα: - Την Παρασκευή 28 Μαρτίου ένα πρώτο κύμα ελικοπτέρων Mil Mi-17 Hip και Mil Mi-24 Hint, μετέφερε με αιφνιδιαστική ενέργεια περίπου 120 Spetznaz οι οποίοι κατέλαβαν τα κυριότερα ουκρανικά διοικητικά κέντρα.

-Την ίδια ημέρα Ρώσοι Spetzanz πήραν υπό τον έλεγχο τους σειρά επικοινωνιακών κέντρων στην Κριμαία. Τα κέντρα των οποίων η διαχείριση γινόταν από τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο Ukrtelecom JSC είναι απαραίτητα για την πληροφοριακή σύνδεση της Κριμαίας με την υπόλοιπη Ουκρανία και τέθηκαν υπό τον έλεγχό τους..

-Την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 ένοπλοι καταδρομείς κατέστρεψαν ηλεκτρικά καλώδια στο ουκρανικό ναυτικό αρχηγείο στην πόλη της Σεβαστούπολης. Άλλες ομάδες της GRU κατέστρεψαν επικοινωνιακές γραμμές και σταθμούς επικοινωνιών του Ναυτικού της Ουκρανίας σε μια δράση αντίστοιχη αυτής της Ukrtelecom.

-Ρωσικές μονάδες ηλεκτρονικού πολέρμου παρεμβάλουν (jamming) τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και τις υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου μεταξύ της κριμαϊκής Χερσονήσου και της υπόλοιπης Ουκρανίας και απομονώνουν τις ουκρανικές μονάδες που ήθελαν να επικοινωνήσουν με την κυβέρνηση του Κιέβου.

-Ουκρανικοί κυβερνητικοί ιστότοποι (web portals) τέθηκαν εκτός λειτουργίας (όπως π.χ. το Krimaia-portal.gov.ua) καθώς δέχθηκαν επίθεση οι DNS server που τους φιλοξενούσαν

-Καταγράφηκε κυβερνοεπίθεση κορεσμού προς τον κεντρικό διακομιστή (server) της υπηρεσίας εξυπηρέτησης Αμερικανικών πολιτών στο Κίεβο, που είχε ως αποτέλεσμα την «κατάρρευσή» του.

Με τις παραπάνω επιχειρήσεις πέτυχαν να θέσουν:

α) υπό τον έλεγχό τους το σύστημα Διοίκησης και Ελέγχου του αντιπάλου.

β) Την ψυχολογική καταρράκωση του ηθικού των Ουκρανών μέσω της προπαγάνδας με διασπορά στοχευμένων ειδήσεων.

γ) Την πληροφοριακή απομόνωση της Ουκρανίας τόσο όσο αφορά τη ροή πληροφοριών στο εσωτερικό, όσο και της αντίστοιχης προς το εξωτερικό.

Ποιος είπε ότι η είμαστε ακόμα στην εποχή του "κατάληψη του κτιρίο το ΟΤΕ";