28 Δεκεμβρίου, 2014

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΡΙΤ

 

Απαντώντας εχθές το βράδυ σε ερωτήσεις των Γιάννη Τρουπή και Γιώργου Ευθυμίου, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εκλογή του Προέδρου λέγοντας χαρακτηριστικά:«Κάνω τα πάντα για να εκλεγεί πρόεδρος». «Άρνηση εκλογής σημαίνει πολιτικός εκβιασμός», τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι «κανένας βουλευτής δεν δικαιούται να λέει ότι δεν ήξερε».Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε με σκληρούς όρους στην επόμενη μέρα εάν δεν υπάρξει εκλογή: «δεν μπορούμε να μπούμε σε περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας», σημείωσε και ζήτησε «να απομακρύνουμε τα σύννεφα που μαζεύονται πάνω από τη χώρα».

Σχετικά με τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών προειδοποίησε πώς «ό,τι χτίσαμε με αίμα μπορεί να χαθεί σε μία μέρα» ενώ κατηγορηματικά δήλωσε πώς δεν μπορεί να δεχθεί «αυτοπαραίτηση της κυβέρνησης». Ο Αντ. Σαμαράς υποστήριξε πως όσοι αρνούνται την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου, δηλ. με τον πολιτικό εκβιασμό, αποδέχονται πως η χώρα μπορεί να μπει να σε μια νέα περιπέτεια» και στο γνωστό πλέον ύφος δήλωσε πως κάθε βουλευτής «θα είναι συνυπεύθυνος για την υπογραφή της ψήφου του και για τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν».

Οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές, υποστήριξε, λέγοντας ότι «καταλαβαίνουν πού θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή η παράλογη περιπέτεια» και πρόσθεσε: «Έκανα και κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να μη γίνουν εκλογές, γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον... ώστε να ολοκληρωθεί και η πρώτη φάση της μεγάλης συνταγματικής μεταρρύθμισης». «Φτύσαμε αίμα για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια, υπογράμμισε, ενώ έκανε λόγο για θανάσιμους κινδύνους από ανόητα νταϊλίκια και επικίνδυνους σχεδιασμούς, όπως ανέφερε, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας.

«Όσοι τα επιδιώκουν αυτά είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα» ανέφερε. Ο Πρωθυπουργός παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αυτό που λέει ότι θα κάνει αποτελεί τον ορισμό του πιστωτικού γεγονότος και ότι «όλο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μονομερείς ενέργειες». Ο Αντ. Σαμαράς έβγαλε ακόμα το συμπέρασμα πως «οι εκλογές βολεύουν τη ΝΔ» και μάλιστα πως «παρότι με βολεύουν οι εκλογές, εγώ θέλω να δω το πλοίο να δένει με ασφάλεια, στο λιμάνι το ήρεμο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: