28 Δεκεμβρίου, 2014

ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΜΑΧΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

 

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πραγματοποίησαν το Σάββατο 12 αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Χαλιφάτου, ανακοινώθηκε από τη Συνδυασμένη Μεικτή Δύναμη Κρούσης. Έξι πλήγματα κοντά στη συριακή πόλη Κομπάνι, στα σύνορα με την Τουρκία, κατέστρεψαν κτίρια του Ισλαμικού Κράτους, θέσεις μάχης και οχήματα, αναφέρεται στη δήλωση της Δύναμης Κρούσης.

Στο Ιράκ στόχοι, ανάμεσα στους οποίους κτίρια, οχήματα και ένα διυλιστήριο του Χαλιφάτου, επλήγησαν από έξι επιδρομές κοντά στο Αλ Άσαντ, τη Μοσούλη, τη Φαλούτζα, το Αλ Κάιμ και το Μπαϊτζί, προστίθεται στη δήλωση. Τουλάχιστον 40 άμαχοι, περιλαμβανομένων 7 παιδιών, σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Συρίας εναντίον δύο πόλεων που τελούν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Χαλιφάτου στα βόρεια της χώρας, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι βομβαρδισμοί στοχοποίησαν χθες τις πόλεις αλ Μπαμπ και Κμπασίν στην επαρχία του Χαλεπίου, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που αρχικά είχε κάνει λόγο για απολογισμό 21 νεκρών. «Τουλάχιστον 37 πολίτες, περιλαμβανομένων 7 παιδιών, 3 εφήβων και 2 γυναικών, σκοτώθηκαν στις επιδρομές που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Συρίας» διευκρίνισε η οργάνωση, ενώ προσέθεσε ότι πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: